به گزارش روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر؛ مهندس نعمت اله نجاتی در مصاحبه ای اظهار داشت: به منظور صیانت از منابع ارزشمند آب زیرزمینی، این اداره به طور مستمر به جلوگیری از وقوع تخلفات حوزه آب می پردازد.
وی افزود: در همین راستا طی سال جاری، 12 دستگاه کمپرسور حفاری، 3 دستگاه تراکتور و دستگاه حفاری ضربه ای و 11 مورد ادوات حفاری (شامل چرخ چاه، گل کش، موتور پمپ و ...) در حال حفاری غیرمجاز شناسایی و توقیف شده اند.
وی حجم صرفه جویی شده از اقدامات فوق را بیش از 5 میلیون و 171 هزار مترمکعب دانست و اضافه کرد: با توجه به کاهش شدید بارندگی در سنوات اخیر، تغذیه آبخوان ها به شدت کاهش یافته است و کفه ی ترازوی تعادل آبخوان به سمت برداشت متمایل شده است.
نجاتی ادامه داد: در این شرایط می بایست با جلوگیری از وقوع تخلفات، برداشت منابع آب زیرزمینی را به تعادل رساند و سپس به احیاء آبخوان پرداخت.
رییس اداره منابع آب شهرستان دشتستان یکی دیگر از اقدامات آسیب رسان به آبخوان را انتقال غیرمجاز آب عنوان کرد و افزود: در سال جاری 14 مورد انتقال غیرمجاز آب در این شهرستان جمع آوری شده که از این طریق بیش از 1 میلیون و 640 هزار مترمکعب در برداشت آب از آبخوان صرفه جویی شده است.
نجاتی خاطر نشان کرد: پیش از انجام اقدامات حفاظتی، بارها از طریق صدا و سیما، مطبوعات محلی، فضای مجازی و تبلیغات محیطی در خصوص ممنوعیت انتقال آب اطلاع رسانی انجام شده و همچنین در خصوص مفاد قانونی و مضرات انتقال آب توضیحات جامعی به سمع و نظر بهره برداران محترم رسیده است.
وی افزود: پر و مسلوب المنفعه کردن 16 حلقه چاه غیرمجاز با حجم برداشت 685 هزار و 800 مترمکعب از دیگر اقدامات انجام شده توسط اداره منابع آب شهرستان دشتستان می باشد.
مهندس نعمت اله نجاتی در ادامه به بیان ضروت ارتباط و تعامل مستمر با بهره برداران و دستگاه های اجرایی مرتبط پرداخت و تصریح کرد: جهت ارتباط چهره به چهره با بهره برداران منابع آب، در سال جاری 3 نشست جامع با کشاورزان دشتستانی تحت عنوان "گفت و گوی آب استان بوشهر" و همچنین 3 جلسه شورای هماهنگی دشت با نخبگان و نمایندگان تشکل های کشاورزی دشتستان برگزار گردیده است.
وی افزود: همچنین 4 جلسه شورای حفاظت از منابع آب شهرستان با حضور فرماندار محترم، به عنوان بالاترین رکن تصمیم گیری منابع آب شهرستان در سال 1397 برگزار گریده است.
نجاتی در پایان ابراز امیدواری کرد: علی رغم کاهش قریب به 80 درصدی آورد رودخانه های دالکی و شاهپور در سال آبی جاری، می توان با اجرای طرح تحول کشاورزی دشتستان و اجرای سیستم های نوین آبیاری، بهره وری اقتصادی و فیزیکی آب را در نخلستان های این شهرستان افزایش قابل توجهی داد.