مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان در نشست رادیویی خود اظهار کرد:
رضاپور درپاسخ به سؤالی در خصوص وضعیت منابع آبی استان زنجان اظهارداشت:در کشور یک آمار 57 ساله داریم که از سال 1339 لغایت 1396 انجام گرفته که در مراحل و مقاطع بعدی یک آمار 19 ساله، یک آمار 17 ساله و یک آمار 9 ساله نیز انجام پذیرفته و به ثبت رسیده است.
وی افزود: در شرایط مطلوب بارندگی در کشور ما نسبت به متوسط جهانی یک/سوم نرم جهانی است و این نشان دهنده این موضوع است که ایران در یک منطقه خشک و نیمه خشک قرار گرفته و بی دقتی در مصرف آب، ما را در معرض بی آبی قرار خواهد داد.
رضاپور گفت: در بحث بحران کم آبی در کشور، 60 درصد آن به تغییر اقلیم و کم بارشی ها مربوط می شود و 40 درصد آن هم به نوع مصرف و بدمصرفی آحاد مردم برمی گردد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان افزود:راندمان کشاورزی در کل دنیا 70 درصد است که در کشور ما 30 درصد می باشد که به این موضوع باید مصرف 2.5 برابری شرب، نسبت به نرم جهانی را نیز اضافه نمود.
وی ادامه دادکه؛ از 7 دشت استان که در محدوده مطالعاتی قرار دارد 5 دشت در شرایط بحرانی قرار داردو 2دشت دیگر جزء مناطق آزاد می باشد و می توان گفت در مجموع استان زنجان نسبت به متوسط کشوری ، وضعیت بهتری در خصوص منابع آبی دارد.
رضاپور گفت: در سطح کشور 60 میلیاردمتر مکعب منابع آب زیرزمینی استفاده می شود که عمدتاً در بخش کشاورزی است، 11 میلیارد مترمکعب آن بصورت غیرمجاز برداشت می شود و از این یازده میلیارد مترمکعب 4 میلیارد آن مربوط به چاههای مجازیست که اضافه برداشت دارند و 7 میلیارد مربوط به برداشت چاههایی است که فاقد مجوز هستند .
دبیر شورای حفاظت منابع آب استان افزود:سالیانه حدود 77 سانتی متر سطح تراز آب های زیرزمینی در استان پایین می رود و اگر درست مصرف کردن را در برنامه های کشاورزان و بهره برداران قرار ندهیم، در آینده حتی آبی برای شرب هم در این مناطق نخواهیم داشت.
وی گفت:دشت های ممنوعه استان بخاطر استفاده بیش از حد از منابع آب آنها به این وضع دچار شده اند و اگر می خواهیم به سطح نرمال برسیم باید میزان برداشت از این دشت ها ، از میزان آورد و تزریق آب حاصله از برف و باران کمتر شود تا دشت ها احیاء شوند.
رضاپور در پایان تاکید کرد؛ این شرکت براساس تکالیف محوله از سوی وزارت نیرو و شرکت مادر تخصصی منابع آب ایران درصدد است مصرف آب را از سوی کشاورزی به سمت صنعت سوق دهد تا از این طرق هم موجب اشتغالزایی شده و هم مصرف منابع آب موجود را کنترل نماید.