وی بیان کرد : منظور از امور اجتماعی آب و انرژی یعنی مجموعه ای از دانش های اقتصاد ، جامعه شناسی، علوم سیاسی ، اقتصاد ،تاریخ ، جغرافیا ، سیاست گذاری عمومی ، انسان شناسی، ارتباطات ، حقوق و علوم حکمرانی ودر کل یعنی بخش غیر فنی آب وانرژی که دارای سه گروه می باشد ، گروه اول سیاست اجتماعی آب و انرژی که به تولید دانش اجتماعی می پردازد و به این موضوع توجه دارد که علوم اجتماعی آب چیست، گروه دوم بررسی های اقتصاد اجتماعی آب و انرژی و گروه سوم بررسی های اجتماعی سیاست و حکمرانی آب و انرژی .
مشاور وزیر نیرو افزود: در مرکز امور اجتماعی آب و انرژی وزارت نیرو دستور کار جدید تعریف و شرح وظائفی برای این مرکز تصویب شده است.
وی تأکید کرد : ساماندهی نظام ارتباط گیری با ذینفعان، مطالعه و تحلیل تأثیر اقدامات ما بر روی مردم ، توسعه مشارکت در راهکارهای جلب مشارکت و همه این موارد در مرکز امور اجتماعی منابع آب و انرژی وزارت نیرو آورده شده است.
فاضلی افزود: تولید محتوا برای سواد آب و ایجاد الگوی رفتاری پایدار برای اجتماعی کردن ، عمومی نمودن ، ارتباط گیری و خلق نیروی اجتماعی است .
وی رویکرد این مرکز به مسئله آب را از منظر یک مسئله بدخیم دانست وگفت: ویژگیهای مسئله بدخیم این است که مسئله تعریف نشده و به راه حل بستگی دارد ، در مسئله بدخیم نقطه توقف وجود ندارد، مسئله از یک نقطه به نقطه دیگر عوض می شود، در مسئله بدخیم تحت فشار زمان و هزینه هستیم و بدلیل اینکه از یک نقطه به نقطه دیگر عوض می شود ذینفعان متعارض در آن وجود دارد .
این مقام مسئول تأکید کرد : مسئله آب در ایران یک مسئله فوق بدخیم است و یکی از ویژگیهای مسئله فوق بدخیم این است که مسئله باید توسط کسانی حل شود که آن را بوجود آورده اند و راه دیگری هم ندارد.
فاضلی تصریح نمود : پس می توان گفت جنس مسئله آب بدخیم و فوق بدخیم است و در این رویکردها ی مسئله دوراهبرد برای حل آن وجود دارد یکی اینکه همه باهم مسئله را حل کنیم و دیگری گفتگو کردن است و در اولین گام باید با مردم صحبت کرد و اینکه بفهمیم آنها چه می گویند و در مرحله بعد به گفتگو بپردازیم.
وی در پایان سخنانش با بیان این مطلب که ما برای حل مسئله به خلق دانش جدید که همزمان اقتصاد آب ، اقتصاد سیاسی آب ، جامعه شناسی آب نیازداریم گفت: برای حل مسئله ، همه باید بیایند و اینکه کل جامعه مدنی و متخصصین حمایت نمایند .
همچنین مدیر عامل شرکت آب منطقه ای یزد اظهارداشت: مسائل اجتماعی که عمدتاً در حوزه آب درگیر آن هستیم شناسائی شده و مردم نگران آینده آب یزدهستند و در چند سال اخیر تعرضات به خط اول انتقال آب به یزد تشدید شده است.
محمد مهدی جوادیان زاده افزود: از ابتدای سالجاری تا کنون 12 بار به خط اول انتقال آب به یزد تعرض شده و این تعرضات که تکرار می شود مردم فکر می کنند عزم و توانی برای جلوگیری از آن نیست ، این تعرضات نشانگر ناهنجاری می باشد که در آن منطقه می باشد و اینکه پیوست فرهنگی و اجتماعی مناسب برای اینکه چگونه کار کنیم وجود ندارد.
وی ادامه داد : حفر چاه غیر مجاز در باغ ویلاها و رشد صنعت در استان این نگرانی را در مردم ایجاد کرده که خواسته های مشروع و نامشروع بخش صنعت برآورده می شود ، در استان یزد مشاغل عمده در قدیم نساجی و بازرگانی رایج بوده و د ر استان یزد کشاورزی هم منطبق با طبیعت و اقلیم صورت می گرفته است و سازگاری با طبیعت داشته اند و با ورود بی قید و شرط فناوری این سازگاری از بین رفته است.
جوادیان زاده تصریح کرد : بر اساس اصل 45 قانون اساسی آب و معدن انفال است و مردم فکر می کنند تنها معدن انفال است و این نگاه نسبت به انفال بودن آب نیست و مردم نگران هستند .
وی خاطر نشان ساخت: برنامه داریم که ابتدا موضوع آب چند انضباطه را مد نظر قرار دهیم . استانداری و فرمانداران در میدان هستند و اجرای طرح سپاس آب را در دستور کار داریم. بحث برگزاری شب مهر آب یزد را داشته ایم و امیدواریم این طرح را در سایر شهرستان های استان هم تکرار کنیم و با مردم بحث و تبادل نظر کنیم همچنین بحث مدیریت مشارکتی را بطور جدی پیگیری می کنیم و در ابتدای کار هستیم و به حمایت جهاد کشاورزی در اجرای این طرح نیاز داریم.
در ادامه دبیر کانون تفکر آب استان یزد گزارشی از عملکرد کانون تفکر آب استان ارائه داد و ابراز امیدواری نمود تا تشکیل این کانون در سایر دانشگاه های کشور هم تشکیل شود.
علی اصغر سمسار یزدی ادامه داد : این کانون در راستای رسالتهای جدیدی که در دنیای مدرن برای دانشگاه تعریف شده تا به مسائل محلی خود بپردازند، دانشگاه یزد جمعی از اساتید و فرهیختگان در زمینه آب را گرد هم آورده و به مسائل مرتبط به آب می پردازند این مجموعه مستقل موضوعات را بررسی نموده و تحت سیاست عمومی نیست و محدوده کار خود را با مسائل استان یزد منطبق نموده است.
دبیر کانون تفکر آب استان یزد افزود: اگر چالشهای استان را دسته بندی نمائیم 12 موضوع مر تبط با آب داریم، تغییرات اقلیمی ، سیمای منابع آب ، مدیریت مصرف در بخش های مختلف ، آبهای غیر متعارف ، باز چرخانی، انتقال آب و مسائل آمایش سرزمین وغیره که در دستور کار این کانون قرار گرفته است همچنین نتایج این جلسات بصورت بیانیه منتشر می شود و امیدواریم تصمیم گیران استان از این بیانیه ها برای چشم انداز آینده استان استفاده نمایند.
گفتنی است" مرکز امور اجتماعی منابع آب و انرژی"که امروز به عنوان بخش جدیدی از ساختار سازمانی وزارت نیروفعالیت خود را آغاز نموده نتیجه ضرورتهای پایدارسازی منابع آب و انرژی کشور است.
همچنین نشست مشاور وزیر نیرو و رئیس مرکز امور اجتماعی منابع آب و انرژی وزارت نیرو با حضور تعدادی از مدیران شرکت آب منطقه ای یزد در اتاق جلسات این شرکت برگزار شد.