استاندار تأکید کرد:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای سمنان،ششمین نشست شورای حفاظت از منابع آب استان و کارگروه سازگاری با کم آبی به ریاست دکتر چاوشی استاندار و حضور اعضای عضو این کارگروه در محل فرمانداری شهرستان شاهرود برگزار شد.
استاندار سمنان با اشاره به اینکه چرا در شرق استان و در شهرستان شاهرود صنعت پا نمیگیرد و رشد خوبی ندارد؟ به این سوال پاسخ داد و گفت :آب منشأ همه تحولات و توسعه در همه بخشها است، میزان مصرف آب در بخش کشاورزی در شهرستان شاهرود بالغ بر 89 درصد است، بیشترین میزان مصرف آب در شهرستان شاهرود در بخش کشاورزی است.
وی با بیان اینکه رشد و توسعه شاهرود در گرو تأمین آب است، اضافه کرد: باید بخشی از آب در بخش کشاورزی صرفهجویی شود تا بتوان آب مورد نیاز بخش صنعت را فراهم کرد و میزانی از این صرفهجویی را به سمت صنعت و رونق گرفتن این بخش سوق دهیم.
وی خاطرنشان کرد: شهرستان شاهرود قطب کشاورزی استان سمنان محسوب میشود، از این لحاظ به کشاورزان توصیه میشود نسبت به اصلاح الگوی کشت، اصلاح شیوههای آبیاری و مدیریت بهینه مصرف و جلوگیری از هدررفت منابع آب اهتمام ویژه و جدی داشته باشند، این وظیفه به جهاد کشاورزی استان سمنان نیز سپرده شده است تا در جهت تغییر الگوی کشت و استفاده بهینه از منابع آب و افزایش راندمان و بهره وری اقدام کند و گزارش آن را ارائه کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان نیز در این نشست اظهار داشت: در حال حاضر سالانه 23/5 میلیون متر مکعب آب جهت تأمین نیاز آب شرب از منابع آب زیرزمینی شامل چاههای عمیق آبرفتی و آهکی و نیز قنات برداشت می شود. که از این میزان 18/5 میلیون متر مکعب در شهرها و بالغ بر 5 میلیون متر مکعب در بخش روستایی استفاده می شود.
وی اضافه کرد نیاز آبی شهرستان شاهرود در حال حاضر 17/43 میلیون متر مکعب است که این حجم تأمین می شود، ولی با توجه به احتمال کاهش آبدهی چاهها در آینده و رشد جمعیت پیش بینی می شود حداقل 5 میلیون متر مکعب آب جهت رفع کمبود شرب در افق 1410 مورد نیاز باشد؛ که در این خصوص نیز برنامه ریزی های لازم انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان از افت 15/5 متری سطح آب زیرزمینی طی بیست سال گذشته در سطح آبخوانهای این شهرستان شامل دشت های شاهرود، بسطام ومجن ، بیارجمند، چاه جام، خاروتوران وسایر دشت های کوچک دیگر خبر داد و افزود: طی 20 سال گذشته به طور متوسط سالانه 0/7 متر افت و 27 میلیون متر مکعب کسری مخزن در این آبخوانها اتفاق افتاده است.
وی همچنین از نصب کنتور هوشمند در 66 درصد از چاههای کشاورزی شهرستان شاهرود خبر داد و گفت: تعداد 617 حلقه چاه کشاورزی در این شهرستان مشمول نصب کنتور هوشمند میشوند که در حال حاضر 409 حلقه چاه شامل 165 حلقه چاه در بسطام، 147 حلقه چاه در شاهرود، 36 حلقه چاه در بیارجمند و 61 حلقه چاه در مناطق چاه جام، مزج و جیلان و خارتوران به کنتور هوشمند مجهز شدهاند.