یکشنبه, 4 آذر 1403
مشروح خبر :: تا پایان سال 98 قطعی و سختی های بخش تامین آب شرب در استان هرمزگان به طور کامل حل می شود.

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1408

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1410

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1412

Deprecated: DOMElement::setAttribute(): Passing null to parameter #2 ($value) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1675

استاندار هرمزگان در پنجمین شورای حفاظت از منابع آب گفت :

تا پایان سال 98 قطعی و سختی های بخش تامین آب شرب در استان هرمزگان به طور کامل حل می شود.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای هرمزگان ، در نشست پنجمین شورای حفاظت از منابع آب مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان با ارائه گزارشی وضعیت منابع آب شرب و کشاورزی استان را در شرایط کنونی تشریح نمود .

هوشنگ ملایی گفت : درست است که سدهای استان در شرایط بحرانی قرار دارند و خشک شده اند یا به حجم مرده رسیده اند اما با همکاری و همدلی کلیه دستگاههای استان و همراهی استاندارمحترم و همچنین تلاس شبانه روزی کارکنان شرکت آب منطقه ای تامین آب شرب شهرهای بندرعباس ، خمیر و روستاهای مسیر با مشکل و چالش خاصی روبرو نیست.

وی افزود : منابع تامین آب شرب تا پایان آذرماه جوابگوی مصرف مردم خواهد بود و با اهتمام و صرفه جویی شهروندان می توانیم از این شرایط سخت عبورنماییم و به رحمت الهی و بارش ها در فصل پاییز و زمستان امیدوار باشیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان با اشاره به طرح های تامین آب  اظهار داشت : تمامی طرح ها و پروژه های تامین آب  مثل حفاری و  تجهیز 10 حلقه چاه حاشیه سد شمیل– تهیه و اجرای خط انتقال  آب – جمع آوری نشتاب – آماده سازی پمپاژه حجم مرده سد استقلال – اجاره چاههای کشاورزی شمیل و نوسازی فاز یک خط اول میناب – بندرعباس در اسرع وقت انجام شده و یا در دست اقدام می باشد.

ملایی تصریح نمود : حفر سه تا چهار چاه جدید نیز جهت شرایط اضطرای در دستور کار است که در صورت بروز حادثه یا خرابی سایر چاهها وارد مدار خواهند شد و با این تدابیر حداقل در تامین آب شرب مردم مشکلی نخواهیم داشت.

وی با بیان اینکه ما هم اکنون از چاههای میناب هیچ برداشتی نداریم  ، افزود : میزان برداشت را از منابع آب شهرستان میناب کاهش دادیم و ذخیره سد استقلال بیشتر نقش پدافندی دارد.

درادامه استاندار هرمزگان ضمن تشکر از همکاری مردم و خانواده ها در بحت صرفه جویی و مصرف بهینه آب اظهار داشت : با تلاش و همت متولیان آب دراستان بخصوص شرکت آب منطقه ای هرمزگان اکنون مدیریت و تامین آب شهرهای بندرعباس ، بندر خمیر و روستاهای مسیر در شرایط نرمال و آرامی قرار دارد .

وی افزود : باید وابستگی آبیاری فضای سبز شهرداری از آب شرب به طور کامل قطع شود و در راستای ایجاد فضای سبز و خرم شهری از سایر ظرفیت ها مانند ( مجوز حفر چاه- استفاده از پساب تصفیه شده آب و فاضلاب و ...) در اختیار شهرداری بندرعباس قرار خواهد گرفت .

دکترهمتی با بیان خود کنترلی مردم استان هرمزگان و مصرف بالای آب در سایر استانها ، تاکید نمود : شهرک ها ، ادارات و دستگاههای استان که فضای سبز بالایی دارند باید شناسایی و کنترل شوند و اگر مصرف آب آنها بالاست تذکر داده و قطع گردد.

وی با اشاره به سرانه بالای مصرف آب در استان نسبت به برخی استانها گفت : 65 درصد آب شهری مصرف خانگی دارد ، اگر خانواده ها از وسایل کاهنده استفاده نمایند از متحمل شدن هزینه های بالاتر در آینده که همانا کمبود و قطعی آب در اقلیم آب و هوایی بسیار گرم استان است  ، جلوگیری خواهند نمود.

دکتر همتی تاکید نمود : ما باید شرایط را صادقانه به مردم بگوییم و مرتبا " هشدار بدهیم ، از صبح تا شب  در رسانه ها بحث آب باشد و صدا و سیما بجای پخش گل و بلبل تصاویر خشک شده ای سدها را نشان دهد و اجتماع را نسبت به جدیت بحران آب در استان و کشور حساس نماید.

استاندار هرمزگان تصریح کرد : چنانچه تا پایان سال بارندگی صورت نگیرد بحران تازه شروع می شود که ضرورت دارد با تدابیر لازم همه با هم  برای شرایط سخت آمادگی داشته باشیم و طرح های ابتکاری ارائه نماییم.

فریدون همتی در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اینکه وزارت نیرو باید به تمامی ابعاد بحران آب در استان توجه نماید ، اظهار داشت : جهت تامین آب شرب نباید زراعت تعطیل شود و تولیدات کاهش یابد.

وی با اشاره به بخش کشاورزی که شغل اکثر روستاهای استان می باشد ، افزود : اگر تمامی آب موجود را جمع آوری و برای مصرف شرب انتقال دهیم چه کسی باید پاسخگوی معیشت و اشتغال مردم می باشد؟

دکتر همتی بیان داشت : با اختصاص اعتبارات کافی و به موقع در تسریع پروژه های آبشیرینکن و سایر طرح ها ، جهت برورن رفت از این بحران اقدام شود.

وی در ادامه افزود : باید داشته ها و ذخیره ها رو مراقبت نماییم در هر نقطه ای از استان ظرفیتی وجود دارد که باید برای  شرایط اضطراری ، شناسایی و در اختیار داشته بگیریم.

استاندارهرمزگان در پایان افزود : اگر بتوانیم تا پایان سال جاری شرایط را حفظ کنیم از خرداد سال آینده فاز بعدی آبشیرینکن وارد مدار شد و مشکل تا حدودی برطرف خواهد شد و تا پایان سال 98 قطعی و سختی های تامین آب شرب در استان هرمزگان به طورکامل حل خواهد شد.

 

 

کد خبر: 29634
  تاریخ خبر : 1397/05/08
  آخرین به‌روزرسانی : 1397/05/08
 کارشناس روابط عمومی ۲
 482