جمعه, 9 آبان 1404
مشروح خبر :: رتبه یک استان خراسان رضوی در کسری مخازن آب های زیر زمینی

مدیرحفاظت و بهره ‌برداری از منابع آب استان خراسان رضوی:

رتبه یک استان خراسان رضوی در کسری مخازن آب های زیر زمینی

مدیر حفاظت و بهره‌ برداری از منابع آب استان خراسان رضوی گفت: به جهت کسری مخازن آب‌ های زیر زمینی در میانگین درازمدت با بیش از یک میلیارد متر مکعب، استان خراسان رضوی رتبه یک را در کشور دارد.

غلامرضا ممدوحی عنوان کرد: در خصوص سازگاری با خشکسالی برنامه ‌های بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت مطرح است. در برنامه‌ های کوتاه مدت عمده تمرکز و هدف بر این بوده که شرایط موجود را حفظ کرده و برنامه های حفاظتی به جهت کنترل برداشت های غیر مجاز را در دستور کار قرار داده ایم. در راهکار های میان مدت اجرای پروژه پساب و انتقال آن به غرب مشهد و جایگزینی با آب کشاورزی، اجرای سد شوریجه، انجام مطالعات انتقال آب از هزار مسجد مطرح است و در بلند مدت انتقال آب از دریای عمان در دستور کار قرار دارد.

وی در خصوص بارش ‌های سال جاری افزود: با نگاهی در آمارهای موجود می‌توان دریافت که میانگین بارش استان 28 درصد نسبت به سال گذشته کاهش و نسبت به دراز مدت 35 درصد کاهش یافته است.

مدیرحفاظت و بهره ‌برداری از منابع آب استان خراسان رضوی افزود: شهرستان کاشمر با 61 میلیمتر بارش و ٣٨ درصد کاهش بارندگی نسبت به سال گذشته و 59 درصد نسبت به دراز مدت کمترین بارندگی را در سال جاری داشته است.

ممدوحی ادامه داد: از ابتدای سال آبی در مشهد 208 میلیمتر بارندگی داشته ایم که 8 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.

مدیرحفاظت و بهره‌ برداری از منابع آب استان خراسان رضوی در خصوص وضعیت سد‌ها عنوان کرد: در سال آبی جاری تا انتهای خرداد ماه حجم مخازن 19 سد استان 42 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته و همچنین در سال آبی 97- 96 روان آب ها نسبت به میانگین دراز مدت 40 درصد کاهش داشته است.

کد خبر: 29471
  تاریخ خبر : 1397/04/31
 کارشناس روابط عمومی
 399