
مدیرحفاظت و بهره برداری از منابع آب استان خراسان رضوی:
غلامرضا ممدوحی عنوان کرد: در خصوص سازگاری با خشکسالی برنامه های بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت مطرح است. در برنامه های کوتاه مدت عمده تمرکز و هدف بر این بوده که شرایط موجود را حفظ کرده و برنامه های حفاظتی به جهت کنترل برداشت های غیر مجاز را در دستور کار قرار داده ایم. در راهکار های میان مدت اجرای پروژه پساب و انتقال آن به غرب مشهد و جایگزینی با آب کشاورزی، اجرای سد شوریجه، انجام مطالعات انتقال آب از هزار مسجد مطرح است و در بلند مدت انتقال آب از دریای عمان در دستور کار قرار دارد.
وی در خصوص بارش های سال جاری افزود: با نگاهی در آمارهای موجود میتوان دریافت که میانگین بارش استان 28 درصد نسبت به سال گذشته کاهش و نسبت به دراز مدت 35 درصد کاهش یافته است.
مدیرحفاظت و بهره برداری از منابع آب استان خراسان رضوی افزود: شهرستان کاشمر با 61 میلیمتر بارش و ٣٨ درصد کاهش بارندگی نسبت به سال گذشته و 59 درصد نسبت به دراز مدت کمترین بارندگی را در سال جاری داشته است.
ممدوحی ادامه داد: از ابتدای سال آبی در مشهد 208 میلیمتر بارندگی داشته ایم که 8 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
مدیرحفاظت و بهره برداری از منابع آب استان خراسان رضوی در خصوص وضعیت سدها عنوان کرد: در سال آبی جاری تا انتهای خرداد ماه حجم مخازن 19 سد استان 42 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته و همچنین در سال آبی 97- 96 روان آب ها نسبت به میانگین دراز مدت 40 درصد کاهش داشته است.
