استاندار سمنان تأکید کرد:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای سمنان، سید شهاب الدین چاووشی در پنجمین جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان و کارگروه سازگاری با کم آبی افزود: انتقال آب دریای خزر برای توسعه هر چه بیشتر استان سمنان مهم و حیاتی است، آب دریای خزر برای توسعه استان صرف خواهد شد و در جهت نیاز روزمره و عادی نخواهد بود.
وی اضافه کرد: طرح های انتقال بین حوضه ای آب به عنوان طرح های درازمدت در حال پیگیری و در دستور کار خواهد بود، اما آنچه که در کوتاه مدت باید در دستور کار همه ما قرارگیرد، مدیریت بهینه مصرف آب در بخش کشاورزی، شرب و صنعت است.
استاندار سمنان تصریح کرد: چنانچه مدیریت مصرف در بخش های مختلف اعم از کشاورزی، شرب و صنعت را جدی نگیریم، مطمئن باشید آب دریای خزر که هیچ، آب دریای عمان هم کفایت نمی کند.
چاووشی اظهارداشت: آب شرب در اولویت اول قرار دارد، چون نان و امنیت مردم به آب وابسته است، اولویت بعدی آب مورد نیاز در بخش صنعت و معدن است، چون اقتصاد استان نیز به این موضوع وابسته است و این به این معنی نیست که کشاورزی در اولویت قرار ندارد، آب موجود در بخش کشاورزی نیز باید مدیریت شود.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: کم آبی بحران نیست، به کار بردن واژه بحران در بحث خشکسالی درست نیست، مسئله کمبود آب با سازگاری با کم آبی و مدیریت مصرف و اصلاح رفتار حل خواهد شد، مردم نیز باید با کمبود آب کنار بیایند، این کنار آمدن به معنی این نیست که باید به جنگ با خشکسالی و کمبود آب برویم، با اصلاح رفتار و مدیریت مصرف می توان از این مسئله عبور کرد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای سمنان نیز در این نشست با اشاره به وضعیت منابع آبی استان گفت: حجم کل آب مصرفی در شهرکهای صنعتی استان سمنان مجموعاً 374.2 لیتر بر ثانیه است که از این مقدار، تنها 33 لیتر بر ثانیه معادل 8.9 درصد بازچرخانی می شود.
ایرج حیدریان خاطرنشان کرد: عمده صنایع در جهان از آب خاکستری در بخش تولیدات استفاده می کنند و از آب خام به هیچ عنوان استفاده نمی شود، لذا بحث بازچرخانی آب در بخش صنعت برای تأمین آب این بخش بسیار مهم و ضروری است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان اضافه کرد: در ایران باید زمینه ای فراهم شود تا مانند کشورهای پیشرفته، بخش صنعت تمام نیاز آبی خود را از تصفیه پساب یا همان آب خاکستری تامین کند.
وی با اشاره به مصوبات جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان سمنان گفت: در جلسات قبل مقرر شد دستگاه های اجرایی میزان اعتبارات مورد نیاز جهت اجرای برنامه های سازگاری با کم آبی در استان را ارائه دهند، همچنین مقرر شده بود راه کارهای مؤثر برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی نیز ابلاغ شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این که بیش از 70 درصد آب تولیدی و مصرفی استان سمنان از منابع زیرزمینی است،تصریح کرد: در بخش های کشاورزی، آشامیدنی ،صنعت و خدمات، باید تغییر اساسی در مدیریت مصرف رخ دهد تا درصد استفاده از منابع آب زیرزمینی تا حد ممکن کاهش یابد.
وی ادامه داد: در جهان به طور متوسط 70 درصد آب در بخش کشاورزی، 22 درصد در صنعت و هشت درصد در بخش آشامیدنی استفاده میشود، در حالی که در استان سمنان 86 درصد در کشاورزی، 9 درصد در بخش آشامیدنی و پنج درصد در صنعت و خدمات مصرف میشود.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای سمنان به بالا بودن میزان تبخیر آب در استان سمنان اشاره کرد و اظهار داشت: کنترل و برنامه ریزی دقیق تر در خصوص طراحی استخر به منظور کاهش تبخیر و عدم ذخیره سازی آب زمستانه و همچنین تدوین برنامه اجرایی سند بهره وری آب استان از جمله مصوبات دیگر شورای حفاظت از منابع آب استان بوده است.