یکشنبه, 4 آذر 1403
مشروح خبر :: حفظ کیفیت منابع آب ضامن سلامت عمومی جامعه است

حفظ کیفیت منابع آب ضامن سلامت عمومی جامعه است

انباشت خشکسالی در سالیان اخیر و به تبع آن، کاهش ذخیره منابع آب سطحی و زیر زمینی باعث آن شده تا علاوه بر افت کمی منابع آب استان بوشهر، شاهد افت شدید کیفیت این منابع نیز باشیم.

به گزارش روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر؛ لاله عباسپور دواسی اظهار داشت: کاهش حجم ذخایر آبی و به ویژه خالی شدن آبخوان ها، غلظت و انتشار آلودگی ها،  بیش از پیش منابع آبی محدود موجود را تهدید می کند.

کارشناس محیط زیست و حفاظت کیفی منابع آب شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر بیان داشت: آلودگی ناشی از فعالیتهای کشاورزی، صنعتی، مراکز جمعیتی شهری و روستایی و آلودگی های طبیعی از عمده ترین کانون های آلوده کننده و عوامل تهدید کننده منابع آب در استان بوشهر می باشند.

عباسپور دواسی با اشاره به مهم ترین آلاینده های بخش کشاورزی گفت: استفاده از کودهای شیمیایی، سموم و آفت کشهای غیر مجاز و انبار کردن نامناسب آن ها و همچنین استفاده از آب شیرین کن ها و وارد نمودن  پسابی شورتر به آب های سطحی و زیر زمینی، بیشترین تخریب را از بخش کشاورزی به منابع آب زیرزمینی و سطحی وارد می کنند.

وی تصریح کرد: برخی از واحدهای صنعتی دارای دستگاه تصفیه فاضلاب نیستند و اقدام به تخلیه فاضلاب به طور مستقیم می نمایند. آنچه در این بخش دارای اهمیت فراوان می باشد وجود تصفیه خانه برای شهرک ها و واحدهای صنعتی و نظارت و کنترل مستمر بر عملکرد صحیح این تصفیه خانه ها است.

کارشناس محیط زیست و حفاظت کیفی منابع آب شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر خاطرنشان کرد: در حال حاضر  اکثر رودخانه­های و آبراهه های استان با خطر جدی آلودگی آب مواجه هستند و همه ساله حجم زیادی از سموم کشاورزی استفاده شده در اراضی زراعی، زباله و پسماندهای ساختمانی، بهداشتی و خانگی وارد رودخانه ها و آبراهه های  استان می شود.

 وی ادامه داد: عدم توجه ساکنان حاشیه رودخانه ها و تخلیه زباله در اطراف آن نیز از عوامل تغییر کیفیت آب سطحی و زیرزمینی می باشد.

عباسپور دواسی افزود: عدم دفن بهداشتی و اصولی زباله ها و پسماندهای مختلف باعث می شود تا شیرابه ها به مرور وارد منابع آب شده و موجب آلودگی آن ها گردد.

این کارشناس، آلودگی ناشی از تخلیه فاضلاب نامتعارف در دریا، آلودگی ناشی از تخلیه پساب تصفیه خانه  فاضلاب شهری به دلیل عدم بهره برداری و بازچرخانی مجدد و آلودگی ناشی از فعالیتهای شهری را از دیگر عوامل آلوده کننده منابع آب سطحی و زیرزمینی عنوان کرد.

لاله عباسپور دواسی یکی از مشکلات کنونی و آینده جامعه بشری را تامین آب کافی و با کیفیت مناسب دانست و راهکار دسترسی به آن را چنین بیان کرد: این موضوع در مناطق خشک و نیمه خشک به دلیل کمبود ریزش‌های جوی، معضلات بیشتری را ایجاد کرده است و بنابراین، باتوجه به وضعیت آب و هوایی کشور و بحران کمبود آب، استفاده از آب های نامتعارف نظیر فاضلاب شهری یکی از راهکارهای مقابله با این مشکل است.

وی در پایان نقش مردم را در کنار سازمان های مرتبط بسیار پررنگ خواند و تصریح کرد: تلاش مردم و سمن ها در ارتقاء دانش حفاظت از محیط زیست و منابع آب و اهتمام سازمان های مرتبط با این حوزه به انجام وظایف ذاتی خود، منجر به حفظ کیفیت و سلامت منابع آب و در نتیجه آن، سلامت عمومی جامعه می گردد.

کد خبر: 29392
  تاریخ خبر : 1397/04/26
  آخرین به‌روزرسانی : 1397/04/26
 روابط
 375