در نشست خبری به مناسبت هفته صرفه جویی آب مطرح شد
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی، "حسین امامی" در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه اول تیر آغاز هفته صرفهجویی در مصرف آب است افزود: امیداست رسانهها کمک کنند تا در بحث مدیریت مصرف آب و صرفهجویی را در جامعه بهینه سازیم.
وی ادامه داد: تصفیهخانه آب شرب بیرجند تاکنون مشتمل بر دو بخش است، این بخشها شامل بخش پلت راکتور و RO است.
امامی با بیان اینکه تصفیه شیمیایی آب هزینههای مالی بالایی دارد، تاکید کرد: بهرهبرداری از تصفیهخانه در یک بازه 15 ساله از اعتبارات ملی واگذار میشود.مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان با اشاره به اینکه اکنون تمام آب شمال شهر بیرجند از منطقه سربیشه تأمین آب میشود، گفت: تأمین آب جنوب شهر به طور کلی از طریق تصفیهخانه انجام گیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای با اشاره به اینکه برای توسعه بخش RO تصفیهخانه آب بیرجند سرمایهگذاری بالغ بر 10 میلیارد تومان نیاز بوده است ادامه داد: هزینههای بهرهبرداری سالانه آن نیز وابسته به وضع تورمی کشور بین 6 تا 7 میلیارد خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه برای پروژه تأمین آب بیرجند در مجموع هفت چاه آماده تجهیز بوده که یک چاه تجهیز شده و بقیه در حال تجهیز است، اضافه کرد: پیشبینی میشود تا تابستان سال آینده ظرفیتی معادل 200 لیتر بر ثانیه به آب بیرجند اضافه شود.
وی ابراز خرسندی کرد: توانستهایم بین 30 تا 37 درصد در برخی از بخشها آب کشاورزی را کاهش دهیم.
وی ادامه داد: برآورد اولیه پروژه انتقال آب به استان 4 میلیارد دلار هزینه نیاز دارد.امامی با بیان اینکه هشت سد مخزنی در استان در دست بهرهبرداری است، افزود: مجموع ظرفیت این سدها حدود 64 میلیون مترمکعب بوده که با افتتاح سد سیاهو 17 میلیون به ظرفیت سدهای مخزنی استان افزوده میشود.امامی ادامه داد: میزان 3.5 میلیون مترمکعب پساب فاضلاب جایگزین آب شرب برای مصرف بخش کشاورزی میشود که در این راستا با جایگزینی دو حلقه چاه توافق شده و برای جایگزینی با چاههای دیگر در حال رایزنی هستیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تاکید کرد: امسال اعتباری بالغبر 22 میلیارد تومان از محل اعتبارات 10 و 12 ملی مدیریت بحران جهت پروژه های آبرسانی استان اختصاص یافته است.
وی گفت: برای تامین آب مورد نیاز میان مدت شهر طبس نیز ،عملیات اجرایی آبرسانی به این شهر از محل چاه های نیروگاه زغال سوز با اعتباری بالغ بر 60 میلیارد تومان در سال جاری آغاز می شود.
امامی تعداد محدوده های مطالعاتی (دشت ها) استان را 40 محدوده دانست و یادآور شد: از این تعداد 23 دشت ممنوعه و بحرانی هستند که عمدتا در کانون های پر جمعیت استان واقع شده اند ومحدوده های مطالعاتی آزاد استان به لحاظ کمی و کیفی فاقد پتانسیل قابل اتکاء است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی در پایان خاطر نشان کرد: مجموعه مدیریت آب تمام تلاش خود را بسته تا دغدغهای در بحث تامین آب برای استان نداشته باشیم.