معاون سیاسی و امنیتی استاندار سمنان تأکید کرد:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای سمنان، دکتر سعید ناجی در سومین جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان سمنان افزود: بیشترین میزان آب، در بخش کشاورزی مصرف می شود و ضرورت دارد تا کشاورزان عزیز، با بهره گیری از دانش فنی و تکنیک های علمی و تخصصی در بخش کشاورزی نسبت به مدیریت مصرف و کاهش مصرف آب اقدام کنند.
وی ادامه داد: اینکه در برخی مناطق استان مانند میامی، شاهرود، دامغان حدود 90 درصد مردم از راه کشاورزی امرار معاش می کنند، بر کسی پوشیده نیست، اما از طرفی ما در استان سمنان با کاهش بارندگی، کاهش منابع آبی، کمبود آب و خشکسالی مواجه هستیم و لذا باید با استفاده از روش های نوین آبیاری و تکنیک های علمی مختلف مصرف آب مدیریت شود.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار سمنان ادامه داد: معیشت و زندگی کشاورزان عزیز برای ما مهم است، همچنین از طرفی، کمبود آب و بحران خشکسالی نیز تهدید بزرگی برای امنیت استان خواهد بود، لذا در این زمینه همه باید با تعامل، همفکری و همکاری و همچنین بهره گیری از دانش فنی روز، به مقابله با این بحران بپردازیم.
وی تأکید کرد: در حوزه مصرف آب در بخش کشاورزی، شرب و صنعت باید اصلاح رفتار صورت گیرد و به دنبال راهکار مناسبی برای مدیریت مصرف باشیم، در بخش اصلاح رفتار نیز نیازمند فرهنگ سازی، آگاهی بخشی و اطلاع رسانی در جامعه هستیم.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار سمنان با اشاره به اینکه امروز واقعاً کمبود آب در بخش شرب بسیار نگران کننده است، تصریح کرد: آب گوهری است که به این راحتی،دیگر به دست نمی آید، پس نباید اجازه دهیم به راحتی از دست برود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان نیز در این نشست گفت: مصرف بی رویه و غیر اصولی آب در شبکه آبیاری فضای سبز شهری توسط شهرداری ها بسیار نگران کننده است و در همین خصوص تدابیر ویژه ای برای مدیریت مصرف در این بخش بایستی اندیشیده شود.
وی ادامه داد: در کارگروه ملی سازگاری با کم آبی که توسط هیئت محترم وزیران تصویب شده است باید 30 درصد از آب مورد استفاده در فضای سبز شهری کاهش پیدا کند، در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان سمنان نیز این مصوبه به شهرداری های محترم استان ابلاغ می شود تا ضمن کاهش مصرف آب در فضای سبز شهری و پارک ها، نسبت به تجهیز سیستم های آبیاری شهری به آبیاری نوین و قطره ای اقدام نمایند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان همچنین اضافه کرد: طبق مصوبه جلسه شورای حفاظت از آب استان سمنان، دهیاری ها و شوراهای اسلامی شهر و روستا در استان سمنان ملزم به همکاری با شرکت آب و فاضلاب روستایی سمنان جهت نصب کنتور هوشمند در چاه های آب شدند.
ایرج حیدریان به مصوبات جلسات گذشته این شورا اشاره کرد و افزود: یکی دیگر از مصوبات شورای حفاظت از آب استان سمنان تصویب تدوین و اجرای برنامه عملیاتی مدیریت شرایط حاد و بحرانی خشکسالی و کمبود آب در بخش کشاورزی استان بود که در این راستا مقرر شده بود جهاد کشاورزی استان نسبت به کاهش کشت بهاره با هدف مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی اقدام کند، طبق گزارش جهادکشاورزی استان سمنان، کشت بهاره در استان در سالجاری حدود یک هزار و 150 هکتار کاهش پیدا کرده است.
وی همچنین گفت: در جلسه شورای حفاظت از منابع آب مصوب شده بود که لیست انشعابات غیرمجاز آب شرب در سطح شهرستانها و روستاهای استان جهت برخورد قانونی به دادگستری استان ارائه شود، که در همین راستا اقدامات خوب و مناسبی نیز انجام شده است.