سرپرست شرکت آب منطقهای آذربایجانشرقی:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای آذربایجانشرقی، یوسف غفارزاده در نشست خبری با خبرنگاران که به مناسبت هفته صرفهجویی آب برگزار شد، افزود: با استفاده از فناوریهای نوین و ارتقای سواد علمی خود قادر خواهیم بود با مصرف کمتر آب، بهرهوری بیشتری در مصرف آب در بخش شرب، کشاورزی و صنعت داشته باشیم.
غفارزاده با بیان اینکه وضعیت آب استان در مقایسه با کشور، بحرانی نیست، تصریح کرد: با این حال میانگین آبهای زیرزمینی در دشتها، سالانه افت میکند و در آذربایجانشرقی نیز بیلان تمامی دشتها به جز دو مورد منفی است.
وی با اشاره به افزایش 54 درصدی بارشها در استان نسبت به سال قبل و افزایش 28درصدی نسبت به میانگین درازمدت، خاطرنشان کرد: با وجود آمار مطلوب بارش ها به دلیل افزایش دمای هوا و بارندگیهای نقطهای و غیرمستمر شاهد روانآبهای کمتری بودیم و درنتیجه شاهد افزایش مخازن آبهای زیرزمینی و سدها در استان نیستیم.
سرپرست شرکت آب منطقهای آذربایجانشرقی اجرای طرح احیاء و تعادلبخشی آبهای زیرزمینی را مهمترین طرح مدیریت منابع آب کشور دانست و افزود: شرکت آب منطقهای استان نیز در راستای این طرح 7 هزار و 391 حلقه چاه را تا سال گذشته شناسایی و انسداد کرده و در این مدت موفق به شناسایی 16 هزار و نهصد حلقه چاه در استان شده است.
وی شناسایی و انسداد چاههای غیرمجاز، جلوگیری از اضافه برداشت و نصب کنتور هوشمند را مهمترین پروژههای طرح احیاء و تعادلبخشی آبهای زیرزمینی عنوان و اضافه کرد: در طی سه ماه نخست سالجاری 337 حلقه چاه دیگر مسدود شده و آمار چاههای مسدودشده به 7 هزار و 728 حلقه رسیده است و تا به حال بیش از 2 هزار کنتور نیز در چاههای استان نصب شده است.
غفارزاده همچنین از فعالیت 45 اکیپ گشت و کنترل در دشتهای استان خبر داد و تاکید کرد: موفقترین راه موفقیت نجات منابع آب، مشارکت مردم، کشاورزان و ذینفعان در مدیریت آبهای زیرزمینی است و به همین منظور آذربایجانشرقی برای نخستین بار طرح مشارکت و مدیرت خود مردم بر 400 حلقه چاه را در دشت مرند آغاز کرده و به نتایج خوبی نیز دست یافتهایم.