به گزارش روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر عبدالکریم گراوند استاندار بوشهر با اشاره به بحران کمآبی و ضرورت پاسخگویی مسئولان به نیازها و مطالبات مردم اظهار داشت: یکی از عقبماندگیهای تاریخی استان بوشهر در حوزه تامین آب است که بسته پیشنهادی اب منطقه ای بوشهر باید بر اساس برنامه زمانبندی آن تکمیل و اجرایی شود.
وی، با تاکید بر نقش مهم شورای حفاظت تامین آب در حل مشکلات استان تصریح کرد: برنامههای این شورا باید به سمت و سویی هدایت شود که حل مشکلات بحران آب استان را در پی داشته باشد.
استاندار بوشهر از اجرای طرح آبیاری نوین در نخلستانهای استان خبرداد و افزود: در این راستا طرح آبیاری تحت فشار برای اراضی نخلستانی استان تدوین و اجرایی شده که امسال این طرح تسریع خواهد یافت.
گراوند با اشاره به نقش مهم اجرای طرح آبیاری نوین در کاهش مصرف آب در اراضی کشاورزی گفت: بدون شک حجم قابل توجهی از مصرف آب در تبدیل آبیاری سنتی به نوین در اراضی نخلستانی استان ذخیره و صرفهجویی خواهد شد.
وی از اجرای نظام پایش مدیریت سبز در استان خبرداد و بیان کرد: این طرح باید در تمام دستگاههای اجرایی شامل هوشمندسازی برق مصرفی و مدیریت مصرف آب اجرایی شود.
وی با تاکید بر نصب شیرهای کاهنده مصرف آب در دستگاههای اجرایی و ادارات استان گفت: استفاده از پساب فاضلاب در شهرهای بوشهر، دیلم و گناوه برای تامین آب فضای سبز با نصب دستگاه تصفیه فاضلاب مورد تاکید است.
استاندار بوشهر با اشاره به قطع آب شبکه آبرسانی در فضاهای سبز شهرداریها تصریح کرد: این اقدام قابل تقدیر و تشکر است چراکه بخشی از مشکل تامین آب آشامیدنی شهرها از این طریق برطرف میشود و شهرداریها باید آب فضای سبز را از تانکرهای آبرسان و آبهای غیر شرب تامین کنند.
اجرای بازچرخانی آب در صنایع معدنی استان و توسعه کشت گلخانهای در نقاط مختلف استاناز دیگر برنامه های مندرج در بسته پیشنهادی مذکور بود که استاندار بوشهر بر ضرورت اجرای آن همراه با برنامههای تشویقی تاکید کرد.
استاندار بوشهر با تاکید بر توجه به کشت گونههای جدید گیاهی کمآببر در بوستانهای روستایی در حال اجراء افزود: در این زمینه همکاری پژوهشی مراکز آموزش عالی از جمله دانشگاه خلیج فارس مورد توجه است که اعتبارات پژوهشی این بخش تامین میشود.
گراوند بر تسریع در اجرای طرح تامین آب آشامیدنی دشتستان تاکید کرد و افزود: حفاری چاههای طراحی شده در تامین آب آشامیدنی مناطق مختلف دشتستان تسریع شود تا بتوان هر چه سریعتر مشکل آب آشامیدنی این مناطق را برطرف نمود.
وی خاطر نشان کرد: آب مورد نیاز احشام و فضای سبز روستاها با آب آشامیدنی ساکنان روستاها باید تفکیک شود که اقدام آبفار استان در تدوین اجرای طرح آب انبارهای روستایی مورد تقدیر است.
استاندار بوشهر با تاکید بر نقش مهم دهیاریها در حل مشکلات روستاها تصریح کرد: از اعتبارات و منابع مالی دهیاریها در حل مشکلات روستاها استفاده شود که ساخت آبانبار برای تامین آب فضای سبز و دام روستائیان از آن جمله است.
گراوند با تاکید بر توجه به آموزش و فرهنگ سازی در عرصههای گوناگون به ویژه مدیریت مصرف آب و انرژی برق گفت: استفاده از ظرفیت سمنها برای آموزش و آگاه سازی جامعه در راستای مقابله با مشکلات گوناگون از جمله مدیریت صحیح مصرف آب و برق باید مورد توجه قرار بگیرد.