به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی: کلانتری معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به اینکه مجوز فعالیت صنایع آب بر تنها در شهرهای ساحلی کشور صادر می شود، گفت: یکی از عوامل بروز کم آبی در برخی از استان های کشور از جمله اصفهان، تبریز و مرکزی، توسعه صنایع آب بر در این استان ها و نبود آمایش سرزمینی در کشور است.
وی ادامه داد: اکنون 80 درصد جمعیت کشورهای دنیا در سواحل این کشورها مستقر شده اند در حالی که تنها 2 درصد جمعیت مردم ایران در سواحل جنوبی ساکن هستند که انتقال صنایع آب بر به این سواحل نقش مهمی در افزایش جمعیت در این نقاط به همراه دارد.
معاون رئیس جمهوری خاطر نشان کرد: میزان تجدید پذیری آب های زیر زمینی در کشور 19 و هفت دهم میلیارد متر مکعب است که با احتساب 20 درصد بازگشت این آب ها به منابع زیرزمینی باید سالانه 25 میلیارد متر مکعب آب از این منابع استفاده شود در صورتی که اکنون سالانه 51 میلیارد متر آب از این منابع برداشت می شود که این مهم نابودی محیط زیست را به همراه دارد.
کلانتری افزود: اکنون آب تجدید پذیر کشور 88 میلیارد متر مکعب و میزان مصرف حدود 95 میلیارد متر مکعب است در صورتی که برای حفظ محیط زیست باید تنها 40 درصد این منابع استفاده شود.
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: اکنون 110 درصد آب تجدید پذیر در کشور مصرف می شود در صورتی که استاندارد استفاده از این ظرفیت 60 درصد است.
مهندس آمره ای مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مرکزی نیز ضمن تاکید بر سازگاری با کم آبی نبود آمایش سرزمینی و توسعه صنایع آب بر در استان مرکزی را از مشکلات شرکت آب منطقه ای مرکزی عنوان کرد.
وی گفت: گرچه به یمن بارش های خوب در اردیبهشت ماه امسال بخشی از کم آبی جبران شد اما هنوز دچار بحران کم آبی هستیم و همه باید در صرفه جویی آب نهایت تلاش و کوشش خود را بنماییم.