به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای کرمان، کارگروه سازگاری باکم آبی استان کرمان با حضور دکتر سید مصطفی آیتاللهی موسوی معاون هماهنگی امور عمرانی و حمید ملانوری سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری، مهندس علیزاده رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمان، مدیرکل صداوسیما، مدیرعامل شرکت آبفا و آبفار استان، مدیرعامل شرکت برق منطقهای و جمعی از مسئولین در محل سالن پیامبر اعظم (ص) استانداری کرمان برگزار شد.
در این جلسه معاون عمرانی استاندار کرمان بابیان اینکه اهداف این کارگروه در استان در بحث صرفهجویی، درست مصرف کردن، مدیریت منابع آبی و اطلاعرسانی لازم است، اظهار کرد: از سال 93 و باتدبیر مهندس رزم حسینی، طرح همیاران آب استان کرمان تدوین شد که ثمره مثبت طرح این بود که همه دستگاههای مرتبط با حوزه آب استان در راستای کاهش مصرف و درست مصرف کردن آب همگام و همراه بودند.
دکتر سید مصطفی آیتاللهی موسوی با تأکید بر برگزاری جلسات کارگروه سازگاری با کمآبی استان کرمان، بیان کرد: با توجه به وضعیت بارندگیهای اخیر در کشور و استان کرمان به پیشنهاد 4 وزارتخانه و سازمان محیطزیست مصوب شد کارگروه ملی سازگاری با کم آب در سطح کشور تشکیل گردد.
وی عنوان کرد: نحوه مدیریت آب موجود، سازگاری با کمآبی، اطلاعرسانی، صرفهجویی و اصلاح الگوی استفاده از آب در این کارگروه مطرح میشود.
موسوی بابیان اینکه اهداف این کارگروه در استان در بحث صرفهجویی، درست مصرف کردن، مدیریت منابع آبی و اطلاعرسانی لازم است، اظهار کرد: در استان کرمان از سال 93 و باتدبیر آقای رزم حسینی، طرح همیاران آب استان کرمان تدوین شد که ثمره مثبت این طرح این بود که همه دستگاههای مرتبط با حوزه آب استان در راستای کاهش مصرف و درست مصرف کردن آب همگام و همراه بودند.
رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمان در این جلسه گفت: در سالهای گذشته شورای حفاظت از منابع آب را برگزار میکردیم که ازاینپس این شورا به کارگروه سازگاری باکم آبی تغییر نام پیدا کرد.
مهندس ابراهیم علیزاده یادآور شد: میزان بارندگی استان کرمان در سال 95-96 حدود 178 میلیمتر بوده و از مهر سال گذشته تاکنون 123 میلیمتر است و با توجه به اینکه فصل بارندگی سال جاری به پایان رسیده لذا امسال بدترین سال به لحاظ میزان بارندگی بود.
وی گفت: بحرانیترین استانهای کشور در چند ماه اخیر به لحاظ بارندگی را کرمان و سیستان و بلوچستان ذکر کرد و افزود: 4 سد در استان کرمان در حال بهرهبرداری است که میزان ورودی سدهای استان در سال گذشته یک میلیارد و 300 میلیون مترمکعب و در سال جاری 114 میلیون مترمکعب بوده است و میزان خروجی سدهای استان در سال گذشته حدود یک میلیارد مترمکعب و در سال جاری 192 میلیون مترمکعب میباشد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمان میزان 372 میلیون مترمکعب را ظرفیت سدهای استان کرمان دانست و بیان کرد: بر اساس مطالعاتی که در خصوص وضعیت آب کشور صورت گرفته مشکلات آبی شامل؛ توازن بخشهای مختلف، مصرف بیرویه آب، ورود آلایندهها، ساختار ناکارآمد اقتصاد آب، تغییر اقلیم و اثرات آن بر منابع آب و ... ذکرشده است.
وی بابیان اینکه راهکارهایی متفاوت برای مناطق مختلف کشور در خصوص عبور از کمآبی ارائهشده است، اظهار کرد: اجرای طرحهای کاهش مصرف آب، توسعه بازارهای آب، طرح همیاران آب ازجمله نسخههای است که برای استان کرمان پیچیده شده است.
مهندس علیزاده به مصوبات هیئتوزیران اشاره کرد و افزود: تشکیل کارگروه ملی سازگاری باکم آبی، توزیع کمبود آب در مصارف مختلف، برنامهریزی لازم برای انطباق الگوی کشت و نظارت بر عملکرد پیش رفت کارگروههای استانی، ازجمله مصوبات هیئتوزیران برای مقابله با بحران کمآبی میباشند.
وی در ادامه به تشریح گوشهای از فعالیتها و اقدامات شرکت آب منطقهای کرمان پرداخت.
مهندس علیزاده خاطرنشان کرد: شهرستان کرمان تنش آبی دارد، لذا 8 حلقه چاه برای جبران کمبود آب کرمان اختصاص دادیم تا بخشی از آب شرب شهر کرمان از این بخش تأمین شود.
در این جلسه مدیران استان به بیان گوشهای از فعالیتها و برنامههای خود درزمینهٔ سازگاری باکم آبی پرداختند.
لازم به ذکر است در پایان جلسه مصوب شد تا این کارگروه کمیتههایی همچون، کمیته امنیتی، کمیته تبلیغات، کمیته فنی و ... را در زیرمجموعه خود داشته باشد.