دبیر کمیته مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران اعلام کرد:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، "هژیر باقرنژاد" در نشست کمیته مدیریت بحران و پدافندغیرعامل شرکت و بررسی سیل دوم خرداد لواسانات گفت: بارش های شدیدی از ساعت 13:30 الی 18:30 در مورخ دوم خرداد به وقوع پیوست که ایستگاه های باران سنجی میزان بارش ها طی این مدت را حدود 70 میلی متر ثبت کرده اند.
وی افزود: این میزان بارش در مدت فقط پنج ساعت و در یک منطقه جغرافیایی محدود، براساس اطلاعات دریافتی از دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت باعث ایجاد سیلابی با حداکثر دبی 150 مترمکعب در ثانیه شد که به دلیل انحراف آب رودخانه جاجرود بخشی از جاده دسترسی منطقه به زیر آب رفت.
دبیر کمیته مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران ساخت و سازهای غیرمجاز را یکی از عوامل تشدید آثار سیلاب اخیر عنوان کرد و گفت: به دلیل انسدادمسیر جریان رودخانه توسط واریزه های انتقالی از شیب های حوزه آبریز مسیل عمود برجریان رودخانه در یک محدوده کوچک (رودک) سیلاب از مسیر اصلی رودخانه خارج و به خانه ها ی ویلایی و رستوران های غیرمجاز ساخته شده درحریم رودخانه سرازیر شد.
وی با اشاره به فوت یک نفر از تبعه کشور افغانستان در یکی از ویلاهای غیر مجاز واقع در حریم رودخانه گفت: بر اساس بررسی های صورت گرفته 4 باب رستوران غیرمجاز به طور کامل تخریب و 4 باب واحد ویلایی غیر مجاز زیر گل و لای مدفون شد. همچنین 12 دستگاه واحد ویلایی و رستوران غیرمجاز دچار آبگرفتگی و آسیب شدید شدند.
باقرنژاد با بیان اینکه در این حادثه چهار عدد پل فلزی و دیوارهای حفاظتی حاشیه رودخانه جاجرود و جاده فشم تخریب گردید و آسیب های جدی به سازه های زیربنایی همچون تاسیسات برق، گاز و تلفن وارد آمده است، یادآور شد: در سیلاب محدوده مسیل ترک مزرعه نیز 25 دستگاه خودرو بین 30 تا 100 درصد دچار آسیب شدند.
وی با اشاره به اقدامات گروه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل و سایر واحدهای شرکت آب منطقه ای تهران در این زمینه گفت: از دقایق ابتدایی بارش و پیش بینی وقوع سیلاب و همچنین در زمان وقوع سیلاب اطلاع رسانی درون سازمانی و برون سازمانی به واحدهای ذیربط از جمله مدیریت منابع آب ایران، کارگروه امور سیل، استانداری، فرمانداری، بخشداری و سازمان پیشگیری شهرداری تهران انجام و پس از آن با حضور موثر و به موقع مدیرعامل محترم شرکت، معاون محترم حفاظت و بهره برداری و مدیریت امور منابع آب شمیرانات و انجام هماهنگی های لازم ماشین آلات مورد نیاز به سرعت به منطقه حادثه دیده منتقل شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با همکاری خوب واحدهای مربوطه و هماهنگی منسجم بین بخش های مختلف مسیر رودخانه بازگشایی و جریان سیلاب به بستر طبیعی رودخانه بازگردانده شد.