مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان:
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان با بیان اینکه هوشمند سازی کنتورهای چاه کشاورزی در راستای بهینهسازی مصرف آب انجام میشود، افزود: 400 حلقه چاه با اضافه برداشت بیش از 20 درصد و دبی 5 لیتر بر ثانیه در استان سمنان شناسایی شدند که حدود 90 میلیون متر مکعب آب از سفره های آب زیرزمینی توسط این چاهها، به صورت اضافه برداشت، تخلیه می گردد.
دکتر ایرج حیدریان اضافه کرد: از این 400 حلقه چاه، 327 حلقه چاه به کنتور هوشمند آب و برق مجهز شده اند و حدود 73 حلقه چاه دیگر نیز در دست اقدام هستند که انشاءالله با تکمیل این فرایند، حدود 90 میلیون متر مکعب صرفه جویی و جلوگیری از اضافه برداشت صورت خواهد گرفت.
دبیر شورای حفاظت از منابع آب استان سمنان بابیان اینکه برای هوشمند سازی چاههای آب نیازمند همکاری کشاورزان هستیم، تصریح کرد: با پیگیری هوشمند سازی کنتور چاه آب کشاورزی تا پایان سال جاری سمنان اولین استان به عنوان اجرای کامل این طرح در کشور شناخته خواهد شد.
وی به مصوبه هیئت محترم وزیران در خصوص کارگروه ملی سازگاری با کم آبی اشاره کرد و افزود: با همکاری و تعامل مثبت تمامی دستگاههای اجرایی در استان سمنان می توان بسیاری از مشکلات و آسیب های پیش روی منابع آب را به شکلی منطقی مدیریت و اثرات زیانبار ناشی از خشکسالی را کاهش داد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان افزود: با توجه به کمبود بارشهای سال گذشته و تداوم خشکسالی باید به سمت بهینهسازی مصرف آب گام برداریم و تا زمانی که این امر محقق نشود نمی توان با بحران پیش رو مقابله کرد لذا برای گذر از این معضل در شرایط فعلی باید میزان مصرف در هر بخش شناسایی و بر اساس آن نیاز،آب اختصاص یابد.
مدیر منابع آب شهرستان شاهرود نیز در این جلسه به وضعیت بارندگی در سالجاری اشاره کرد و اظهار داشت: میزان بارندگی در سال زراعی جاری از اویل مهرماه سال 96 تا اواسط اردیبشهت ماه امسال در فلات مرکزی ایران نسبت به دوره گذشته حدود 45 درصد کاهش یافته است.
علیرضا نوری افزود: میزان بارندگی در سال زراعی جاری از اویل مهرماه سال 96 تا اواسط اردیبشهت ماه سالجاری در فلات مرکزی ایران نسبت به دراز مدت نیز 44 درصد کاهش پیدا کرده است.
وی اضافه کرد: میزان بارندگی در سال زراعی جاری در کویر مرکزی ایران نیز کاهش پیدا کرده به طوری که براساس آخرین آمارها، بارندگی ها از ابتدای مهرماه سال گذشته تا اواسط اردیبشهت ماه سالجاری نسبت به دوره مشابه سال قبل 19.6 درصد کاهش پیدا کرده است.
مدیر امور منابع آب شهرستان شاهرود ادامه داد: میزان بارندگی در کویر مرکزی ایران در سال زراعی جاری تا اواسط ماه اردیبهشت، نسبت به درازمدت 32 درصد کاهش به دنبال داشته است.
نوری با بیان اینکه استان سمنان نیز در فلات مرکزی و کویر مرکزی ایران تحت تأثیر این کاهش بارندگی ها قرار گرفته،گفت: امسال بنه کوه گرمسار، بسطام و طرود شاهرود بیشترین کاهش بارندگی را داشته اند.
وی ادامه داد: بسطام شاهرود با 30 درصد کاهش، بنه کوه گرمسار با 40 درصد کاهش و طرود شاهرود نیز با 30 درصد کاهش بارندگی بیشترین میزان کاهش بارندگی در استان سمنان را داشته اند.