یکشنبه, 2 دی 1403
مشروح خبر :: نشست صمیمانه با سازمان های مردم نهاد خراسان رضوی برگزار شد

به مناسبت گرامیداشت هفته روابط عمومی:

نشست صمیمانه با سازمان های مردم نهاد خراسان رضوی برگزار شد

نشست صمیمانه با سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه آب، منابع طبیعی و محیط زیست با حضور سرپرست شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی همزمان با گرامیداشت هفته روابط عمومی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی، در این نشست سرپرست شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی عنوان کرد: در قدیم تمام ساختار زندگی با آب هماهنگ بوده و تا پیش از اجرای اصل 4 ترومن و حوادث و تحولات دیگری که در سال های پس از آن رخ داد مدیریت آب کاملا مبتنی بر زیرساخت های اجتماعی و اختیار نهادهای مردمی بود.

محمد علایی افزود: از زمان حفر اولین چاه در مشهد که به سال 1332 بازمی گردد تا سال 1356 که سازمان آب خراسان بزرگ تاسیس شد بیش از دو دهه خلاء زیرساخت های فرهنگی و مدیریتی در بهره برداری از منابع آب داشته ایم.

وی با تاکید بر نقش نهادهای مردمی در مدیریت آب تاکید کرد: بحث آب فقط از جنبه فنی مطرح نیست. مدیریت آب به رویکرد فرابخشی نیاز دارد و احتمال بروز اشتباهات در مدیریت آب با نظارت و همراهی سازمان های مردم نهاد کاهش می یابد.

علایی اظهار داشت: برای ورود مردم و نهادهای مردمی به عرصه مشارکت و نقش آفرینی در مدیریت آب ابتدا باید شفافیت عملکرد وجود داشته باشد، سپس هر یک از ما مساله آب را از آن خود بدانیم و در نهایت گفتگو را میان کلیه اشخاص دخیل شکل دهیم.

سرپرست شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی در پایان با معرفی دو راهبرد اساسی در مدیریت آب عنوان کرد: اقدامات حفاظتی و کنترلی بهره برداری از منابع آب موجود اولین و مهم ترین راهبرد در سازگاری با کم آبی است که لازم است کاملا نتیجه گرا و عملیاتی به اجرا درآید تا بتوانیم شاهد کاهش شیب نزولی هیدروگراف آبخوان ها در دشت های بحرانی باشیم. همچنین اقدامات مربوط به تامین منابع آب جدید نیز با لحاظ تمام مطالعات و ملاحظات اقتصادی، فنی، اجتماعی و زیست محیطی در وهله دوم قرار خواهد گرفت.

در ادامه این نشست، رئیس شبکه تشکل های محیط زیستی خراسان رضوی بیان کرد: مذاکرات در سطح بین المللی و ملی در حوزه محیط زیست عمدتا بی ثمر و کم اهمیت جلوه کرده و پایبندی لازم نسبت به معاهدات و قوانین ملی و جهانی وجود ندارد.

حمید طراوتی ابراز داشت: در ایران تا چند سال اخیر این باور که در مدیریت آب با مشکلاتی مواجه هستیم وجود نداشت. از سوی دیگر نظام بروکراتیک حاکم بر دستگاه ها موجب شده علیرغم زحمات ارزشمندی که صورت می گیرد بسیار کند پیش برویم و گرچه در ظاهر مردم را تکریم می کنیم اما در باطن نمی توانیم حقوق عمومی مردم را پاس بداریم.

 

وی ضمن تقدیر از برگزاری این نشست، برگزاری مستمر نشست های گفتگومحور و نقش آفرینی موثر سازمان های مردم نهاد محیط زیستی استان در تصمیم سازی برای مدیریت آب را خواستار شد.

در بخش دیگری از این نشست مدیرعامل سازمان مردم نهاد جمعیت ناجیان آب عنوان کرد: فرهنگ نقدپذیری در سطح مدیران عالیرتبه در حوزه آب وجود ندارد و گرچه در بیان از حضور سمن ها حمایت می کنند اما در عمل این اتفاق به درستی رخ نمی دهد.

مهدی جمشیدی افزود: وعده ها و قول هایی که مدیران ارائه می کنند باید ثبت و ضبط شده و تحقق آن ها توسط سمن ها مطالبه شود. این نیازمند وجود ساختاری در گزینش مدیران است که ثبات داشته باشد و مردم بدانند که طی مدت مشخصی می توانند عملی شدن وعده ها از مدیران مربوطه را پیگیری کنند.

وی درباره اجرای طرح های عمرانی همچون انتقال آب تصریح کرد: در فرآیند مطالعات اولیه این طرح ها باید به طور جدی دیدگاه های صاحب نظران مختلف دریافت و ثبت شود سپس با لحاظ و بررسی کلیه ابعاد آن، نتیجه مطالعات هر چه شد سازمان های مردم نهاد نیز از آن حمایت خواهند کرد و نباید تا پیش از آن اقدام به اجرای طرح نمود.

جمشیدی با اشاره به تجربه موفق در تدوین سند تدبیر آب مشهد یادآور شد: سند تدبیر آب مشهد که از سال 93 آغاز شد تجربه موفقی از گردآوری و لحاظ دیدگاه های صاحب نظران و ذینفعان مختلف است که امیدواریم با مشارکت فعال شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گام های بعدی آن به خوبی برداشته شود.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی، در بخش پایانی این نشست که همزمان با گرامیداشت هفته روابط عمومی برگزار شد سایر نمایندگان سازمان های مردم نهاد محیط زیستی استان و همچنین خبرنگاران حاضر در نشست نظرات و سوالات خود را مطرح نمودند.

کد خبر: 28475
  تاریخ خبر : 1397/03/01
 کارشناس روابط عمومی
 590