جمعه, 1 آبان 1405
مشروح خبر :: تقویت آمادگی سد بالارود برای مدیریت سیلاب‌های احتمالی ناشی از پدیده ال‌نینو

تقویت آمادگی سد بالارود برای مدیریت سیلاب‌های احتمالی ناشی از پدیده ال‌نینو

مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه از اجرای اقدامات پیشگیرانه و افزایش آمادگی عملیاتی سد بالارود برای مدیریت و کنترل سیلاب‌های احتمالی پاییزی ناشی از پدیده ال‌نینو خبر داد.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، امیر محمودی مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه با اشاره به پیش‌بینی‌های هواشناسی مبنی بر احتمال تشدید بارش‌ها و وقوع سیلاب‌های قابل‌توجه در فصل پاییز ناشی از پدیده ال‌نینو اظهار داشت: به منظور افزایش آمادگی تأسیسات سد بالارود، ارتقای قابلیت اطمینان تجهیزات تخلیه‌کننده و ایجاد ظرفیت مناسب برای مدیریت و کنترل سیلاب، اقدامات پیشگیرانه و عملیاتی حائز اهمیتی انجام شده است.

محمودی ادامه داد: این اقدامات پیشگیرانه شامل اورهال و آماده‌سازی تجهیزات تخلیه‌کننده تحتانی، مانور و تست عملیاتی دریچه‌های سرریز، پایش پوسته پایین‌دست و سازه‌های انتقال جریان، بازدید و ارزیابی پوسته بالادست و همچنین تست و راه‌اندازی شیرهای هاول‌بانگر است.

وی در پایان تصریح کرد: اقدامات صورت‌گرفته با رویکرد پیشگیرانه، افزایش آمادگی عملیاتی، ارتقای قابلیت اطمینان تجهیزات تخلیه‌کننده، کنترل تراز مخزن و ایجاد ظرفیت و حاشیه ایمنی مناسب در برابر سیلاب‌های احتمالی انجام شده است و شرکت بهره‌برداری سد بالارود آمادگی کامل برای مدیریت شرایط ناشی از افزایش ورودی و رهاسازی‌های اضطراری در چارچوب دستورالعمل‌های بهره‌برداری را دارد.

گفتنی است سد بالارود از نوع خاکی با هسته رسی و ظرفیت ۱۳۱ میلیون مترمکعب ذخیره آب، با هدف مهار سیلاب، تأمین آب شرب و کشاورزی توسط سازمان آب و برق خوزستان بر روی رودخانه بالارود در ۲۷ کیلومتری شمال شهر اندیمشک در بخش الوار گرمسیری و در شهر حسینیه احداث شده است.

کد خبر: 154426
  تاریخ خبر : 1405/07/07
  آخرین به‌روزرسانی : 1405/07/07
 گل گل جم
 145