سه‌شنبه, 19 خرداد 1405
مشروح خبر :: سد کمندان ازنا با دستور رئیس‌جمهور افتتاح شد

سد کمندان ازنا با دستور رئیس‌جمهور افتتاح شد

سد مخزنی کمندان با دستور مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور و از طریق ویدئوکنفرانس افتتاح گردید تا مشکل آب شرب شهرهای ازنا و الیگودرز و ۴۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه مرتفع شود

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای لرستان، درپی سفر ریاست محترم جمهور به استان لرستان و با پیگیری مدیریت ارشد استان، سد مخزنی کمندان  به صورت برخط و با حضور آرش کردی معاون مالی،حقوقی و مجلس وزیر نیرو به بهره‌برداری رسید.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان اظهار داشت: عملیات اجرایی سد کمندان که از سال ۱۳۸۳ در شهرستان ازنا آغاز شده بود، سرانجام امروز بعد از دو دهه کار و تلاش به دستور ریاست محترم جمهور به مرحله بهره‌برداری رسید.

داریوش حسن نژاد، مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان هدف اصلی از ساخت سد را تامین کسری آب شرب شهرهای ازنا و الیگودرز برشمرد و افزود: تامین آب مورد نیاز جهت آبیاری ۴۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی پایین‌دست و کنترل بخشی از سیلاب‌های مخرب رودخانه ماربره و توسعه صنعت گردشگری از دیگر اهداف مهم این طرح زیربنایی است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان تصریح کرد: برای تکمیل این پروژه تاکنون ۱۲۰۰ میلیارد تومان با ارزش بروز شده آن مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است.

سد کمندان، از نوع سنگریزه‌ای با هسته رسی است و در فاصله ۲ کیلومتری پایین‌دست روستای کمندان و ۲۰ کیلومتری جنوب شهرستان ازنا واقع شده است. ارتفاع سد ۶۴ متر، طول تاج ۷۰۰ متر و گنجایش ذخیره‌سازی آن ۲۸ میلیون مترمکعب است. این حجم آب می‌تواند نقش مهمی در پایداری منابع آبی منطقه در فصول گرم سال ایفا کند و  تکمیل آن پس از سال‌ها انتظار، نویدبخش تحول در بخش کشاورزی و رفع تنش‌های آبی منطقه است.

کد خبر: 92297
  تاریخ خبر : 1404/12/02
  آخرین به‌روزرسانی : 1404/12/02
 روابط عمومی
 99