سه‌شنبه, 19 خرداد 1405
مشروح خبر :: مسدودسازی بیش از ۷ هزار و ۹۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در همدان از سال ۱۳۹۳ / ذخایر سدهای استان به ۳۴ میلیون مترمکعب رسید

مسدودسازی بیش از ۷ هزار و ۹۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در همدان از سال ۱۳۹۳ / ذخایر سدهای استان به ۳۴ میلیون مترمکعب رسید

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای همدان ضمن تشریح آخرین وضعیت مدیریت منابع آب و کنترل برداشت‌های غیرمجاز در استان، از انسداد بیش از ۷ هزار و ۹۰۰ حلقه چاه غیرمجاز از سال ۱۳۹۳ تاکنون خبر داد و گفت: مجموع عمق این چاه‌ها بیش از ۲۳ هزار متر بوده است.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای همدان مرتضی احمدی رحمت درباره اقدامات انجام‌شده در زمینه مدیریت برداشت‌ها گفت: از سال ۱۳۹۳ تاکنون بیش از ۷ هزار و ۹۰۰ حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده که مجموع عمق این چاه‌ها بیش از ۲۳ هزار متر است.

احمدی رحمت افزود: همچنین از ابتدای سال جاری تاکنون، ۴۰۸ حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده است که حجم اب صرفه‌جویی این تعداد چاه غیرمجاز ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب است.

وی با بیان اینکه حدود ۷۵۰۰ حلقه چاه مجهز به کنتور هوشمند شده است، افزود: علاوه بر این تعداد چاه که به کنتور هوشمند مجهز شده، در حدود ۶۰۰ مورد پلمب بهره‌برداری نیز انجام شده است.

احمدی رحمت در ادامه از وضعیت سدهای استان خبر داد و گفت: در حال حاضر ذخیره سد اکباتان به مرز ۹ میلیون مترمکعب، سد کلان ۲۳ میلیون مترمکعب و سد سرابی حدود ۲ میلیون مترمکعب آب دارند؛ در حالی که ظرفیت مخزن سد اکباتان ۳۵ میلیون و سد کلان ۴۵ میلیون مترمکعب و سد سرابی ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب است.

وی همچنین بر ضرورت آموزش و فرهنگ‌سازی تأکید کرد و گفت: آموزش‌ها در قالب جلسات در بخشداری‌ها و فرمانداری‌ها، مجامع کشاورزی، نشریات و رسانه‌ها انجام می‌شود، اما با توجه به حساسیت موضوع، اطلاع‌رسانی باید گسترده‌تر شود تا مردم و دستگاه‌ها در خصوص مدیریت مصرف آب مطالبه‌گر شوند.

احمدی رحمت افزود: برنامه سازگاری با کم‌آبی در سطح کشور ابلاغ شده و که در ادامه برنامه استان همدان نیز تهیه و ابلاغ شده است، علاوه بر آن سند توسعه و پیشرفت استان با رویکرد مدیریت مصرف آب تهیه و ابلاغ شده است. همچنین برنامه‌ای برای به‌روزرسانی و مدیریت منابع آب در شرکت مدیریت منابع آب ایران در حال تهیه است.

وی تأکید کرد که توسعه استان باید بر اساس واقعیت‌های منابع آبی و اسناد بالادستی و حداکثر بهره‌وری باشد و توسعه بدون توجه به منابع آب، توسعه پایدار نیست.

کد خبر: 92022
  تاریخ خبر : 1404/11/19
  آخرین به‌روزرسانی : 1404/11/20
 علی
 86