یکشنبه, 12 بهمن 1404
مشروح خبر :: ۶۱ درصد کانال اصلی شبکه آبیاری مغان لایروبی شد

۶۱ درصد کانال اصلی شبکه آبیاری مغان لایروبی شد

مدیر منابع آب مغان با اشاره به عملیات لایروبی ۶۱ درصد کانال اصلی مغان گفت: امسال ۱۱۰ کیلومتر از طول کانال‌ها و زهکش‌های اصلی شبکه آبیاری مغان لایروبی و ۱۰۰ هزار مترمربع هم نی‌برداری شد.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای اردبیل، ایاز قوی بازو مدیر منابع آب مغان اظهار کرد: به دلیل سپری شدن عمر مفید شبکه آبیاری مغان لایروبی مداوم این شبکه گسترده همواره یکی از اولویت‌های حوزه بهره‌برداری و زهکشی مدیریت امور منابع آب مغان بوده که زمینه تامین ظرفیت‌ کانال‌ها، افزایش سرعت، کارایی، کاهش تلفات آب و تسهیل در خدمات‌رسانی به کشاورزان را فراهم کند.

وی بیان کرد: همه ساله به دلیل عوامل طبیعی و زیست محیطی و برخی عوامل غیراصولی و همچنین رویش نی و علف و انباشته شدن رسوبات در داخل کانال‌ها و زهکش‌ها که باعث کاهش راندمان و بهره‌برداری از شبکه آبیاری می‌شود، لایروبی کانال‌ها و زهکش‌ها انجام می‌گیرد.

وی با بیان اینکه لایروبی کانال‌ها و زهکش‌ها یکی از عوامل مهم در پیشگیری از اختلال در موضوع آبرسانی به زارعان تحت اشتراک شبکه است، افزود: زارعان منطقه باید در طرح‌های پاکسازی کانال‌ها مشارکت و از ریختن زباله به کانال‌هایی که از محدوده مسکونی عبور می‌کنند خودداری نمایند.

قوی بازو همچنین با اشاره به عملیات زنجیرکشی کانال و زهکش اصلی شبکه مغان اظهار کرد: امسال عملیات زنجیرکشی بیش از ۹۲ کیلومتر از سطح شبکه آبیاری و زهکشی مغان هم انجام و در قالب انسداد چاه‌های غیرمجاز در مغان طرح‌های احیا و تعادل بخشی و انسداد چاه غیرمجاز و نصب کنتور هوشمند اجرا و بیش از ۱۵۰ هزار مترمکعب در مصرف آب زیرزمینی صرفه‌جویی شد.

مدیر منابع آب مغان با اشاره به عملیات آزادسازی حریم کانال‌ها و زهکش‌ها در شبکه آبیاری و زهکشی مغان در سطح ۳۵ هکتار اظهار کرد: در سال جاری از برداشت غیرمجاز آب در ۴۲ نقطه شبکه آبیاری و زهکشی مغان جلوگیری شده است.

وی از جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز در شبکه‌های آبیاری مغان و خداآفرین خبر داد و گفت: امسال بیش از ۱۱۴ موتورپمپ غیرمجاز به همراه تجهیزات مربوطه در شبکه آبیاری و زهکشی مغان و خداآفرین جمع‌آوری، سند مالکیت برای ۱۹۳ هکتار از اراضی واقع در بستر رودخانه‌ها و مسیل‌های مغان اخذ و بیش از ۲۰ هکتار از حریم و بستر رودخانه‌های ارس و بالهارود در منطقه مغان آزادسازی شد.

به گفته قوی بازو، سال گذشته نیز عملیات لایروبی زهکشی باکس یک به طول ۱۶ کیلومتر با برآورد هزینه تقریبی ۱۵۰ میلیارد ریال اجرا شد.

کد خبر: 91781
  تاریخ خبر : 1404/11/08
  آخرین به‌روزرسانی : 1404/11/08
  اداره روابط عمومی
 43