سه‌شنبه, 25 آذر 1404
مشروح خبر :: نجات ۲ میلیون مترمکعب آب از چنگ متخلفان

دراقدام کم‌سابقه برای صیانت از حقابه پایین‌دست رودخانه درونگر انجام شد:

نجات ۲ میلیون مترمکعب آب از چنگ متخلفان

عملیات تنظیم بندهای برداشت آب رودخانه درونگر اجرا و تمامی دریچه‌های مربوطه توسط اداره منابع آب پلمب و حدود ۲ میلیون مترمکعب آب از چنگ متخلفان آبی خارج شد.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی، مسعود جهانی مدیر منابع آب درگز با اعلام این خبر گفت: این اقدام قاطع و بی‌سابقه با هدف جلوگیری از تضییع حقابه، صیانت از حقوق بهره‌برداران پایین‌دست و تقسیم عادلانه آب در یکی از خشکسالی‌های کم‌نظیر سال‌های اخیر انجام گرفت. به دنبال این اقدام، کشاورزان و حقابه‌بران پایین‌دست نسبت به استمرار جریان آب و رعایت عدالت در توزیع، ابراز رضایت و امیدواری کردند.

وی افزود: فرماندار و دادستان در بازدید میدانی از روند کار، ضمن حمایت کامل از عملیات انجام‌شده، تأکید کردند که در شرایط غیرعادی و بحرانی، اتخاذ تصمیمات محکم، فوری و بازدارنده برای مدیریت منابع آب و جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز ضروری است.

جهانی خاطرنشان کرد: این عملیات که در نوع خود پرچالش و پرتنش بود، با همکاری نزدیک تشکل آب‌بران نوخندان، همچنین دهیاران و شوراهای اسلامی روستاهای منطقه به‌صورت کاملاً مدیریت‌شده و هماهنگ انجام شد.

وی گفت: براساس برآوردهای فنی، با اجرای این طرح از برداشت غیرمجاز حدود دو میلیون مترمکعب آب رودخانه جلوگیری شده که نقش مهمی در پایداری جریان آب پایین‌دست و مدیریت تنش آبی منطقه خواهد داشت.

گفتنی است، این اقدام، نمونه‌ای موفق از همکاری دستگاه‌های اجرایی، قضایی و تشکل‌های محلی در مدیریت بحران خشکسالی و حفاظت از منابع محدود آبی شهرستان درگز محسوب می‌شود.

کد خبر: 90872
  تاریخ خبر : 1404/09/22
  آخرین به‌روزرسانی : 1404/09/23
 کارشناس روابط عمومی
 43