دوشنبه, 19 آبان 1404
مشروح خبر :: محدودسازی برق ۳۵۰۰ حلقه چاه کشاورزی در استان مرکزی

محدودسازی برق ۳۵۰۰ حلقه چاه کشاورزی در استان مرکزی

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مرکزی گفت: برق سه هزار و ۵۰۰ حلقه چاه آب کشاورزی در این استان به میزان پنج کیلوات ساعت در شبانه روز در راستای صیانت از منابع آبی، محدودمی شود.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای مرکزی، محمود قدبیگی معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت اظهار داشت: با توجه به مصوبات کمیته صیانت از منابع آب استان برق این تعداد چاه آب کشاورزی که از ابتدای سال جاری تا ۱۵ آبان ماه بیش از ساعت کارکرد مندرج در پروانه بهره‌برداری فعال بودند از پنج آذرماه تا پایان سال جاری محدود می‌شوند.

وی بیان کرد: سایر چاه‌های کشاورزی نیز که از ابتدای امسال تا ۱۵ آبان ماه فعالیت کاری آنها بیشتر از ساعت کارکرد مندرج در پروانه بهره‌برداری نبوده است نیز از ۲۰ آذر ماه تا پایان سال محدود خواهد شد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مرکزی اضافه کرد: به منظور تامین آب گلخانه‌ها، دامداری‌ها و مرغداری‌هایی که از چاه آب کشاورزی به‌صورت مشترک استفاده می‌کنند، برق تمامی چاه‌های کشاورزی استان روزانه یک ساعت از ۹ تا ۱۰ صبح رفع محدودیت می‌شود.

قدبیگی افزود: سال گذشته طرح محدودسازی مصرف چاه‌های آب کشاورزی اعمال شد که نتیجه آن جلوگیری از اضافه برداشت منابع زیرزمینی به میزان یک ۱۰۰ میلیون مترمکعب جلوگیری شد.

۵۱ چاه کشاورزی استان مرکزی مجهز به نیروگاه خورشیدی

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مرکزی افزود : سال گذشته با اجرای طرح محدود سازی برق چاههای کشاورزی در فصول غیر زراعی از اضافه برداشت بیش از ۱۰۰ میلیون مترمکعب از منابع آب زیرزمینی جلوگیری شد.

وی تصریح کرد: از کشاورزان و بهره برداران انتظار می‌رود که با رعایت ساعت کارکرد مندرج در پروانه های بهره برداری کمک کنند تا از تنش آبی کنونی عبور شود.

آب مورد نیاز استان مرکزی از ۷۲۶ حلقه چاه، ۴۲ رشته چشمه و ۲۶ رشته قنات تامین می‌شود و در بخش شهری ۳۳۷ هزار مشترک و در روستاها ۱۶۹ هزار مشترک وجود دارد.

کد خبر: 89960
  تاریخ خبر : 1404/08/19
  آخرین به‌روزرسانی : 1404/08/19
 کمال آبادی
 16