سه‌شنبه, 13 آبان 1404
مشروح خبر :: بخش‌هایی از بستر و حرایم مجاری آبی در شهرستان‌های لاهیجان و سیاهکل رفع تصرف شدند

بخش‌هایی از بستر و حرایم مجاری آبی در شهرستان‌های لاهیجان و سیاهکل رفع تصرف شدند

در راستای صیانت از منابع آب و اراضی دولتی و با همکاری دستگاه قضایی، بخش‌هایی از بستر و حریم مجاری آبی در شهرستان‌های لاهیجان و سیاهکل آزادسازی شد. این اقدام که در چندین محور و با استناد به قوانین توزیع عادلانه آب و رفع تجاوز از تأسیسات آب و برق انجام گرفت، منجر به قلع و قمع دیوارکشی‌ها، رفع انسداد زهکش‌ها و آزادسازی بیش از سه هزار مترمربع از بسترهای منابع آبی استان گیلان شد.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقه‌ای گیلان، محمدحسین کریمی، مدیر منابع آب شهرستان‌های لاهیجان و سیاهکل با اعلام این خبر گفت: در راستای اجرای قوانین مرتبط با حفاظت از منابع آبی و جلوگیری از تصرف اراضی دولتی، عملیات رفع تصرف در چند نقطه از بستر و حریم رودخانه‌ها و آب‌بندان‌های این دو شهرستان با هماهنگی دستگاه قضایی انجام شد.  

وی افزود: در پی شکایتی مبنی بر تصرف بخشی از بستر آب‌بندان حاجی‌آباد لاهیجان و اراضی استملاکی زهکش C12 توسط یکی از اشخاص حقیقی، که از طریق حصارکشی و خاکریزی منجر به انسداد مسیر زهکش و ایجاد اخلال در آبرسانی و آب‌گرفتگی معابر در زمان بارندگی شده بود، با اخذ دستور دادستان محترم و در چارچوب ماده ۹ لایحه رفع تجاوز از تأسیسات آب و برق و تبصره ۴ ماده ۲ قانون توزیع عادلانه آب، تمامی موانع ایجاد شده با استفاده از یک دستگاه بیل مکانیکی قلع و قمع و زهکش یادشده بازگشایی شد. در این عملیات، اراضی به مساحت تقریبی ۱۷۰۰ مترمربع آزادسازی گردید. 

مدیر منابع آب شهرستان‌های لاهیجان و سیاهکل ادامه داد: در مورد دیگری، با طرح شکایت به طرفیت یک شخص حقیقی در روستای دهبنه شهرستان سیاهکل مبنی بر فنس‌کشی غیرمجاز در اراضی استملاکی، پس از رسیدگی در شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری سیاهکل و صدور حکم قطعی رفع تصرف، با هماهنگی کلانتری مرکزی، اراضی به مساحت ۸۰۰ مترمربع آزادسازی شد.  

کریمی در ادامه اظهار داشت: در روستای تبرکلایه شهرستان لاهیجان نیز، در پی تصرف اراضی از طریق نصب کانکس در محدوده اراضی استملاکی، با دستور دادستان و در راستای اجرای ماده ۹ لایحه رفع تجاوز از تأسیسات آب و برق، کانکس مذکور با جرثقیل به پارکینگ منتقل و زمین اشغالی به مساحت تقریبی ۵۰۰ مترمربع آزادسازی گردید.  

وی افزود: همچنین در روستای دیزبن شهرستان لاهیجان، شخصی حقیقی اقدام به دیوارکشی در بستر و حریم یک نهر طبیعی کرده بود که با استناد به تبصره ۴ ماده ۲ قانون توزیع عادلانه آب و هماهنگی با مقام قضایی، عملیات قلع و قمع انجام و اراضی مورد تصرف در حدود ۱۰۰ مترمربع آزاد شد.  

مدیر منابع آب لاهیجان و سیاهکل خاطرنشان کرد: در روستای خرارود شهرستان سیاهکل نیز موردی از تصرف و احداث اعیانی (اتاقک) در حریم آب‌بندان شناسایی شد که با دستور دادستان شهرستان و در چارچوب تبصره ۴ ماده ۲ قانون توزیع عادلانه آب، اعیانی احداث‌شده به مساحت تقریبی ۲۰۰ مترمربع قلع و قمع و رفع تصرف گردید. 

کریمی در پایان با اشاره به ارزش اقتصادی آزادسازی‌های صورت‌گرفته گفت: در مجموع، ارزش اراضی رفع تصرف‌شده در شهرستان‌های لاهیجان و سیاهکل حدود ۲۰ میلیارد ریال برآورد می‌شود. این اقدامات در راستای تحقق سیاست‌های وزارت نیرو در حفاظت از بستر و حریم منابع آبی، جلوگیری از تجاوزات و ارتقای انضباط مالکیتی در حوزه‌های آبی استان اجرایی شده است.

کد خبر: 89786
  تاریخ خبر : 1404/08/13
  آخرین به‌روزرسانی : 1404/08/13
 دبیر خبر
 25