جمعه, 9 آبان 1404
مشروح خبر :: برگزاری کارگاه آموزش مدیریت مصرف آب و برق با حضور بانوان همکار مدیریت جهاد کشاورزی علی آباد کتول

برگزاری کارگاه آموزش مدیریت مصرف آب و برق با حضور بانوان همکار مدیریت جهاد کشاورزی علی آباد کتول

کارگاه آموزشی جریان سازی و ترویج فرهنگ بهینه سازی مصرف آب و برق و ارتقای دانش مهارت در این زمینه در جوامع روستایی و عشایری با محوریت زنان و خانواده ، با مدرسی مهندس سید محسن حسینی در شهرستان علی آباد کتول و با حضور بانوان همکار مدیریت جهاد کشاورزی این شهرستان برگزار شد.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای گلستان، این کارگاه، در راستای تفاهم نامه مشترک فی مابین دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری وزارت کشاورزی و دفتر امور زنان و خانواده وزارت نیرو و با استفاده از ظرفیت همه اقشار جامعه به ویژه بانوان با ایجاد تحرک و بسیج عمومی ،برگزار شد و مباحثی درخصوص اثربخشی نقش زنان روستایی و عشایری در مدیریت مصرف انرژی، اصلاح سبک زندگی، آموزش و آگاهی بخشی روشهای کاهش مصرف آب و برق در خانه و امور کشاورزی، افزایش سطح آگاهی درخصوص بحران کم آبی و ... در این کارگاه اموزشی ارائه گردید.

کارشناس مسائل آب که تدریس این کارگاه را بر عهده داشت، گفت: نقش بانوان در خانه نقشی چندگانه است. بانوان از سویی مدیریت امور داخلی خانواده شامل همسر و فرزندان را بر عهده دارند و از سوی دیگر مسئولیت عمده تربیت و آماده‌سازی نسل آینده عملاً بر عهده ایشان است.

سید محسن حسینی افزود: آب جزو منابع مصرفی همه‌روزه انسان است. بخشی از آب که روزانه به حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ لیتر بالغ می‌شود، به‌طور مستقیم شامل آشامیدن، استحمام، بهداشت و از این قبیل مورد مصرف قرار می‌گیرد و بالغ‌بر ۳۳۰۰ تا ۳۵۰۰ لیتر در شبانه‌روز نیز به‌طور غیرمستقیم و از طریق انواع غذا و سایر مصارف معمول انسان به مصرف می‌رسد.

ایم مقام مسئول تصریح کرد: برای تولید غذا و سایر فراورده‌های موردنیاز انسان، حجم متنابهی آب مصرف می‌شود که تحت عنوان "آب مجازی" در زندگی انسان حضوری مؤثر ولی در سایه دارد و اطلاع از مقدار آب استفاده شده در تولید غذا می‌تواند در راستای استفاده بهینه از منابع آبی و در کنار سایر مؤلفه‌های مؤثر در اقتصاد خانوار، ما را به سمت اصلاح رژیم غذایی و در نهایت به‌سوی کاهش و صرفه‌جویی بسیار مؤثر در منابع آب سوق دهد.

وی افزود: در گروه غلات که حجم بیشتری از غذای روزانه را تشکیل می‌دهد، به ازای تولید هر کیلو ذرت مقدار ۷۶۰ لیتر، گندم ۱۷۰۰ لیتر و برنج ۲۵۰۰ تا ۴۰۰۰ لیتر آب به مصرف می‌رسد.

همچنین برای تولید یک کیلوگرم سیب‌زمینی که از منابع بزرگ تأمین کالری مصرفی انسان است، مقدار ۲۵۰ لیتر آب نیاز است.در محصولات گوشتی، تولید هر کیلوگرم گوشت مرغ حدود ۳۷۰۰ تا ۴۳۰۰ لیتر، گوشت گوسفند ۱۰۴۰۰ لیتر و گوشت گاو ۱۵۴۰۰ لیتر آب را به خود اختصاص می‌دهد و در بخش میوه و صیفی، برای تولید هر کیلوگرم پرتقال ۵۰۰ لیتر، سیب ۷۰۰ لیتر، هندوانه ۳۰۰ تا ۵۰۰ لیتر، خیار ۲۰۰ لیتر و گوجه‌فرنگی ۱۹۰ لیتر آب به مصرف می‌رسد.

این کارشناس مسائل آب تصریح کرد: هرچند درصد بالایی از بانوان جامعه، کشاورز نیستند، ولی هنر مدیریتی آنان در منزل می‌تواند موجب صرفه‌جویی عظیم در آب کشاورزی شود.

حسینی گفت: موضوع دیگر در مبحث آب، ارتباط نوع مدیریت بانوان در خانه به حفاظت از منابع آب است. به بیانی، جلوگیری از آلودگی منابع آب، خود به معنای ایجاد منابع آب است. یکی از موارد حفاظت از کیفیت منابع آب، نحوه استفاده از شوینده‌های خانگی است. برای جلوگیری از آلودگی‌های روزافزون حاصل از این نوع پاک‌کننده‌ها، لازم است استفاده از مواد شوینده مقاوم در برابر تجزیه بیولوژیکی (شوینده‌های سخت) کاهش‌یافته و مصرف مواد شوینده نرم با ساختمان‌های راست زنجیر سوق داده شود که این مهم نیز با آگاهی بخشی و آموزش بانوان خانه‌دار و اعمال مدیریت از سوی آنان حاصل می‌گردد.

وی در خاتمه از بانوان همکار جهادکشاورزی خواست که مواردی که در کارگاه آموزشی مطرح شد را به جامعه بانوان روستایی منتقل نمایند.

کد خبر: 84689
  تاریخ خبر : 1404/06/31
  آخرین به‌روزرسانی : 1404/06/31
 روابط عمومی
 77