جمعه, 9 آبان 1404
مشروح خبر :: ممنوعیت افزایش عمق چاه در دشت‌های همدان

ممنوعیت افزایش عمق چاه در دشت‌های همدان

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای همدان گفت: بر اساس سیاست‌های وزارت نیرو، هرگونه افزایش عمق چاه در دشت‌های ممنوعه و بحرانی کاملاً ممنوع است و مجوزی صادر نخواهد شد.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای همدان،‌ در پی اعلام ممنوعیت افزایش عمق چاه در دشت‌های همدان، رضا اخلاص مند مدیرعامل این شرکت، با تأکید بر حفاظت از سفره‌های آب زیرزمینی و جلوگیری از تشدید فرونشست زمین و فروچاله‌ها، اظهار کرد: فشار ناشی از کاهش بارندگی نباید به افزایش برداشت از منابع آب زیرزمینی منجر شود.

وی افزود: منابع آب زیرزمینی از مهم‌ترین ذخایر راهبردی استان محسوب می‌شوند و برداشت بی‌رویه آنها می‌تواند آثار جبران‌ناپذیری در پی داشته باشد.

اخلاص‌مند خاطرنشان کرد: در دشت‌های که پدیده فرونشست در آنها اتفاق نیفتاده، سقف مجاز کف‌شکنی در آبرفت تنها یکبار و به میزان ۱۰ درصد (حداکثر ۱۵ متر) از عمق چاه قبلی، مجوز حفر چاه جدید یا کف‌شکنی صادر خواهد شد و این محدودیت با هدف کنترل میزان برداشت و حفظ پایداری منابع آبی اعمال می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان تأکید کرد: هرگونه درخواست برای جایگزینی چاه یا افزایش عمق، تنها پس از بررسی دقیق کارشناسی، وضعیت هیدروژئولوژیکی منطقه، و حفظ حرائم منابع آبی مجاور و تطابق با برنامه‌های مدیریت منابع آب قابل بررسی است و در غیر این صورت رد خواهد شد.

وی افزود: کشاورزان و بهره‌برداران باید توجه داشته باشند که عبور از شرایط بحرانی کنونی نیازمند اصلاح الگوی کشت، کشت محصولات کم‌آب‌بر، استفاده از روش‌های نوین آبیاری و پایبندی به سیاست‌های کلان حفاظت از منابع آب است و بی‌توجهی به این موضوع می‌تواند خسارت‌های بلندمدت و غیرقابل جبرانی برای آینده کشاورزی استان به دنبال داشته باشد.

کد خبر: 83976
  تاریخ خبر : 1404/06/03
  آخرین به‌روزرسانی : 1404/06/03
 علی
 137