یکشنبه, 11 آبان 1404
مشروح خبر :: بازدید معاون سازمان برنامه و بودجه کشور از طرح سد و سامانه انتقال آب شوریجه

بازدید معاون سازمان برنامه و بودجه کشور از طرح سد و سامانه انتقال آب شوریجه

محمدحسین رحمتی، معاون هماهنگی برنامه، بودجه و نظارت سازمان برنامه و بودجه کشور و هیأت همراه در سفر به مشهد به همراه محمدعلی نعمت نژاد، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی، معاونان و کارشناسان این شرکت، از روند عملیات اجرایی طرح سد و سامانه انتقال آب شوریجه بازدید کردند.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی، محمدعلی نعمت نژاد در جریان این بازدید گزارشی از طرح‌های اضطراری، میان مدت و بلند مدت تامین آب شرب و بهداشت مشهد ارائه کرد.

 مهدی حسین پور اول، معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی، نیز در گزارشی جامع به تشریح وضعیت پروژه‌ پرداخت و گفت: پیشرفت فیزیکی سد، ۷۸ درصد و سامانه انتقال آب ۴۶ درصد و کل طرح سد و سامانه حدود ۷۰.۳ درصد است.

معاون طرح و توسعه آب منطقه‌ای خراسان رضوی اضافه کرد: سد شوریجه از نوع خاکی با هسته رسی دارای مخزنی با حجم ذخیره ۲۰۰ میلیون متر مکعب است و خط انتقال با لوله فولادی و به طول ۱۵.۸ کیلومتر با دبی ۱۹۸ لیتر بر ثانیه به ایستگاه پمپاژ شماره ۳ خط انتقال دوستی متصل می‌شود.

حسین پور اول تاکید کرد: کل اعتبارات پیش بینی شده برای احداث طرح  ۳۰۰۰۰ میلیارد ریال بوده که از این مبلغ ۱۸۵۰۰ میلیارد ریال برای احداث ساختمان سد و تاسیسات وابسته و ۱۱۵۰۰ میلیارد ریال برای سامانه انتقال آب شوریجه پیش بینی شده و از ابتدای اجرای پروژه تاکنون ۱۴۴۸۵میلیارد ریال هزینه شده است.

حسین پور اول تصریح کرد: با توجه به مشکلات پیش رو از جمله عدم تخصیص کامل اعتبارات مصوب طرح؛ لزوم افزایش و رفع محدودیت هزینه کرد اعتبارات تخصیص یافته طرح در دو بخش ساختمان سد و سامانه انتقال آب، نیاز به افزایش اعتبارات مصوب طرح به میزان ۱۵۰۰۰ هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات «رودخانه های مرزی - صندوق توسعه ملی» دارد.

وی اضافه کرد: با توجه به برنامه افزایش شاخص‌های کیفی آب، مطالعات احداث تصفیه خانه آب شوریجه، انجام که پس از تصویب مراحل افزایش شاخص‌های کیفی از طریق طرح اختلاط با سایر منابع و گزینه‌های دیگر، نسبت به برنامه‌های اجرایی آن اقدام خواهد شد.

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی، همچنین اظهار داشت: هدف از احداث سد مخزنی شوریجه بر رودخانه کشف رود کنترل و تنظیم روان‌آب‌های رودخانه کشف رود و جلوگیری از خروج آب از مرز کشور، تامین بخشی از آب شرب و بهداشت مشهد الرضا (ع) به میزان ۱۵.۴ میلیون مترمکعب و همچنین تامین نیاز سیلاب بران اراضی کشاورزی و محیط زیست آبخوان سرخس به میزان ۲.۲ و ۳.۳ میلیون مترمکعب است.

حسین پور اول ابراز امیدواری کرد با تزریق اعتبارات پیش بینی شده تا اواخر آذرماه سال جاری عملیات آبگیری سد در دستور کار قرار گیرد.

معاون سازمان برنامه و بودجه کشور و تیم همراه پس از بازدید از سد شوریجه از جاده سرخس به مشهد و همچنین پالایشگاه گاز خانگیران بازدید کرد.

کد خبر: 82527
  تاریخ خبر : 1404/03/10
  آخرین به‌روزرسانی : 1404/03/10
 کارشناس روابط عمومی
 108