سه‌شنبه, 13 آبان 1404
مشروح خبر :: افزایش راندمان تولیدات کشاورزی، نتیجه اجرای طرح تعادل بخشی در تربت جام

افزایش راندمان تولیدات کشاورزی، نتیجه اجرای طرح تعادل بخشی در تربت جام

با تشدید نظارت و کنترل بهره‌برداری از منابع آب زیرزمینی در تربت‌‌جام، کشاورزان برداشت کمتر آب از چاه‌ها را با افزایش بهره‌وری و برداشت محصول بیشتر جبران کردند.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی، کارشناس منابع آب تربت ‌جام در این باره گفت: تحلیل گزارش مدیریت جهاد کشاورزی تربت جام نشان می‌دهد سطح زیرکشت در محصولات آب‌بر، کاهش، اما تولید محصولات بیشتر از دوره‌های زراعی گذشته بوده است؛ در عین حال تغییر الگوی کشت نیز ملموس بوده و کشت‌های با نیاز آبی کمتر توسعه پیدا کرده‌ است.

یاسر سلیمانی افزود: بررسی این گزارش نشان می‌دهد که میانگین تولید در واحد سطح برای محصولات شاخص منطقه به ترتیب در گندم از ۳.۹ به ۵ تن در هکتار، خربزه از ۱۴.۷ به ۱۷.۳ تن در هکتار، پسته از ۰.۲۶ به ۰.۵۸ تن در هکتار و زعفران از ۱.۵ به ۳.۳ کیلو در هکتار در مقایسه با سال قبل افزایش یافته که در همه موارد رکوردهای متوسط تولید در شهرستان جابجا شده است.

وی تصریح کرد: در این گزارش به کاهش سطح زیرکشت محصولات کشاورزی با نیاز آبی بیشتر، تقلیل ۱۵ درصدی کشت خربزه در قیاس با سال زراعی گذشته و در عوض توسعه ۲۰ درصدی کشت‌های با نیاز به آب کم چون پسته در شهرستان اشاره و تأکید شده است تغییر الگوی کشت به طور جدی در دستور کار متولیان امر قرار دارد و ۲۶ هزار هکتار از مزارع شهرستان از جمله ۶۰ % غلات با سیستم‌های نوین، آبیاری می‌شود.

 

کد خبر: 78926
  تاریخ خبر : 1403/10/10
  آخرین به‌روزرسانی : 1403/10/10
 کارشناس روابط عمومی
 124