در نشست «مشارکت مردمی در سرمایهگذاری طرحهای آبی» مطرح شد:
به گزارش خبرنگار شبکه خبری آب ایران، چهارمین نشست از سلسله نشستهای «رویکرد اجتماعی به آب» با عنوان «مشارکت مردمی در سرمایهگذاری طرحهای آبی» در روز چهارشنبه ۱۴ آذر ماه ۱۴۰۳ در سالن جلسات شرکت مدیریت منابع آب ایران برگزار شد.
در این نشست فرهاد پاکنیا دبیر کارگروه تسهیلگری جذب سرمایهگذاری شرکت مدیریت منابع آب ایران، ضمن بیان تجربیات انجام شده در خصوص مشارکت مردمی در شبکهها خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت شبکههای اجتماعی مردمی و بسترهای ارتباطی مدرن میتواند به آگاهی بخشی فرهنگسازی و تشویق مردم به مشارکت در مدیریت بحرانهای آبی کمک کند.
وی همچنین بر اهمیت ایجاد تعامل دوسویه بین شهروندان و نهادهای مسئول جهت دستیابی به راه حلهای پایدار تاکید کرد.
در حکمرانی خوب نخستین گام موضوع مشارکت است
پس از آن نیز حمیدرضا کشفی در خصوص مشارکت عمومی ـ خصوصی در آبفا ارائه داد و افزود: در حکمرانی خوب نخستین گام موضوع مشارکت است که سه ضلع دولت، بخش خصوصی و جامعه مدنی در کنار یکدیگر میتوانند مشارکت را به وجود آورند.
وی تصریح کرد: ۶ اقدام توامان برای بهبود مستمر مشارکت عمومی ـ خصوصی وجود دارد که از آن جمله میتوان به اصلاح ساختار، قانونگذاری، نهادسازی، همسانسازی فرایندها، آموزش و ظرفیت فرهنگسازی اشاره کرد.
کشفی با اشاره به اینکه مشارکت عمومی خصوصی یک فرایند بهبود مستمر است و ضمن بیان نتایج حاصل از حکمرانی خوب از طریق مشارکت عمومی خصوصی اظهار کرد: افزایش سرعت، ارتقاء کیفیت، انعطافپذیری، تجمیع مسئولیتها، کاهش نظارتهای میدانی و مشتریمداری از یک حمکرانی خوب با مشارکت عمومی خصوصی به وجود میآید.
رقابتپذیری یکی از ویژگیهای حاکمیت مشارکتی است
محمد اسکندری مدیر دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و کمیته حمایت از کسب و کار اتاق ایران نیز به عنوان یکی دیگر از سخنرانان این نشست با اشاره به اینکه مشارکت و اعتماد دو رکن در هم تنیده و جداییناپذیر هستند، خاطرنشان کرد: کشورهایی که دارای اقتصاد پیشرفته هستند، بالاترین سطح اعتماد را دارند.
وی همچنین با بیان اینکه شاه کلید مشارکت، شفافیت است و لازم است تا گزارشهای شفاف در اختیار مردم قرار گیرد، گفت: در فضای بیاعتمادی و ناامن اقتصادی، سرمایهگذاری بلند مدت و اثربخش انجام نمیشود.
مدیر دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و کمیته حمایت از کسب و کار اتاق ایران با تشریح ساختار حکمرانی مشارکتی بیان داشت: رقابتپذیری یکی از ویژگیهای حاکمیت مشارکتی است و تحقق رشد اقتصادی و بهرهوری مستلزم وجود بازاری رقابتی، کارآمد، چابک و شفاف است.
وی توضیح داد: در نقطه مقابل رقابتپذیری، پدیده تمرکز و انحصار قرار دارد که ماهیتاً مانع بهرهوری و کارآمدی و بعضاً مروج فساد در اقتصادهای غیرشفاف و غیررقابتی است.
اسکندری خاطرنشان کرد: ظرفیت جوامع محلی میتواند به عنوان راهبردی برای افزایش امنیت و احساس بهتر اعتماد و در نهایت مشارکت در تصمیمگیری و حکمرانی تنظیمگرانه مورد توجه قرار گیرد.
مدیر دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و کمیته حمایت از کسب و کار اتاق ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورتهای «مشارکت اجتماعی» اظهار داشت: توسعه ملی بیش از هر چیز به حضور فعال و اثربخش افراد جامعه وابسته است.
وی افزود: نبود این مشارکت و وفاق اجتماعی زمینه برخورد، اختلاف و تضاد را در میان عملکرد بخشهای مختلف خصوصی و عمومی جامعه فراهم میکند. از این رو قطعاً نگرش برنامهریزان باید معطوف به افزایش نقش مشارکتهای مردمی در
فرآیند توسعه و به ویژه در زمینههای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی باشد.
اسکندری تأکید کرد: راهبردهای مبتنی بر سازماندهی مردمی در رابطه با سیاستها و خطی مشیهایی که در جهت کسب حداکثر مشارکت مردم تنظیم میشود، از اهمیت و ضرورت خاصی برخوردار است.
گفتنی است، این نشست با حضور کارشناسان و معاونان مهندسی و تجهیز منابع مالی و همچنین کارشناسانی که در زنجیره فعالیت عقد قرارداد و تأمین منابع مالی طرحها و پروژهها که در تمام استانهای کشور فعالیت میکنند، برگزار شد.