با حضور معاون حفاظت و بهرهبرداری حوضههای آبریز جنوبی به استان کرمان انجام شد؛
به گزارش خبرنگار شبکه خبری آب ایران، محمدحسین منتظریون معاون حفاظت و بهرهبرداری حوضه آبریز زهره ـ جراحی و حوضههای جنوبی که به همراه مهندس حیدریه کارشناس منابع آب حوضه آبریز سفر دو روزهای را به شهرستانهای جنوب استان کرمان داشت، اظهار کرد: طرح احیا و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی از جمله طرحهای مهم و مورد تاکید مستمر وزارت نیرو و شرکت مدیریت منابع آب ایران است که باید با جدیت و با حداکثر توان تا حصول نتیجه نهایی که همان بهبود سفرههای آب زیرزمینی است استمرار یافته و عملیاتی شود.
وی گفت: در سال جاری موفق به بازدید از تلاشهای همکاران و تشکیل جلسه با آنها نشده بودیم؛ اما ضرورت داشت با عنایت به گذشت نیمی از سال به منظور بررسی وضع موجود و مشاهده زحمات همکاران در خصوص پروژههای طرح احیا و تعادل بخشی و مدیریت توامان منابع آب و مصرف برق، در یکی از جلسات هفتگی ارزیابی عملکرد پروژههای طرح مذکور در شرکت آب منطقهای کرمان حضور مییافتیم.
منتظریون بیان داشت: در این بازدید و جلسه که روسای ادارات شهرستانهای ارزوئیه، منوجان و کهنوج حضور داشتند، ضمن استماع نتایج اقدامات انجام شده، مسائل و مشکلات همکاران نیز به بحث و بررسی گذاشته شد و راهکارهای مربوطه ارائه شد.
وی ادامه داد: همچنین به منظور یکپارچگی مباحث، موضوعات مربوط به حوضه آبریز زاینده رود هم توسط روسای شهرستانهای سیرجان و شهربابک با حضور مهندس مولایی نیکو، نماینده آن حوضه آبریز مطرح شد.
منتظریون خاطرنشان کرد: استان کرمان در مدیریت سه حوضه آبریز فلات مرکزی، زاینده رود و زهره جراحی با درصد مساحتی به ترتیب ۸۰، ۱۲ و ۸ درصد قرار دارد که سهم زیادی از کسری تجمعی آبخوان کشور را در هرسه حوضه به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: این استان دارای حدود ۲۲ هزار چاه مجاز بهرهبرداری با حدود ۹۰۰ میلیون مترمکعب اضافه برداشت است و میزان تخلیه حدود ۶۵۰ میلیون مترمکعبی از تعداد حدود ۵ هزار چاه غیرمجاز انجام می شود که باید در کنار انجام سایر پروژههای طرح تعادل بخشی نظیر انسداد چاههای بدون مجوز، توجه ویژهای به نصب کنتور جهت کنترل و مدیریت اضافه برداشت از دشتهای خود داشته باشد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری حوضه آبریز زهره ـ جراحی و حوضههای جنوبی شرکت مدیریت منابع آب ایران اظهار کرد: علاوه بر موارد مذکور، لازم است همزمان با تکمیل وضعیت موجود و نصب کنتور در دشتها، هرچه سریعتر مقدمات سیستم پایش دادههای کنتور و ایجاد سامانه مربوطه در شرکت آب منطقهای کرمان ایجاد گردد.
همچنین یک روز قبل از برگزاری این جلسه، از پروژههای طرح احیا و تعادل بخشی نظیر انسداد و نصب کنتور، توسط معاون حفاظت و بهرهبرداری و کارشناسان ذیربط بازدید بهعمل آمد.
در پایان از تلاشهای مدیرعامل، معاون حفاظت و بهرهبرداری و مدیران امور شهرستانها تقدیر و تشکر به عمل آمد.