سه‌شنبه, 4 دی 1403
مشروح خبر :: رتبه ۲۸ استان یزد در میزان بارندگی سال آبی گذشته

رتبه ۲۸ استان یزد در میزان بارندگی سال آبی گذشته

مدیرمطالعات پایه منابع آب شرکت سهامی آب منطقه‌ای یزد از رتبه ۲۸ استان در میزان بارندگی سال آبی گذشته خبر داد.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقه‌ای یزد، محمد علی امیربیکی، مدیر مطالعات پایه منابع آب این شرکت با اعلام این خبر گفت: میزان بارندگی استان یزد در سال آبی ۱۴۰۳_۱۴۰۲ یعنی از ابتدای مهر ۱۴۰۲ تا ۳1 شهریور امسال، ۱۴4.۶ میلی‌متر بوده است که میزان بارندگی مدت مشابه سال آبی گذشته ۱۰۴.۴ میلی‌متر بوده است و به لحاظ بارندگی استان یزد رتبه ۲۸ را در بین ۳۱ استان کشور دارا می باشد.

وی با بیان این‌که میزان بارندگی استان در متوسط دوره آماری ۹۵ میلی‌متر بوده است، افزود: مقدار بارندگی در سال آبی گذشته نسبت به سال قبل ۳۸ درصد و نسبت به متوسط دوره آماری ۵۲.۱ درصد افزایش داشته است.

امیربیکی ادامه داد: شهرستان‌های تفت با ۲۸۴.۶ میلیمتر و بافق با ۱۰۰.۴ میلی‌متر به ترتیب بیشترین و کمترین میزان بارندگی را به خود اختصاص دادند.

مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت سهامی آب منطقه‌ای یزد با بیان این‌که در سال آبی گذشته میزان بارندگی در تمامی شهرستان‌ها به جز شهرستان خاتم نسبت به میانگین دوره آماری افزایش داشته است، خاطر نشان کرد: در بین ایستگاه‌های آب و هواشناسی این شرکت بیشترین مقدار بارندگی با ۴۷۶ میلی‌متر مربوط به ایستگاه منشاد و کمترین میزان بارندگی با ۶۶.۸ میلیمترمربوط به ایستگاه بافق است.

وی گفت: متوسط بارندگی استان یزد بر اساس آمار ۳۸ ساله منتهی به سال آبی گذشته یعنی ۱۴۰۳-۱۴۰۳ حدود ۹۵ میلی‌متر بوده است که به دلیل تداوم و شدت دوره‌های خشک‌سالی در ۲۰ سال اخیر به ۸۹.۵ میلی‌متر کاهش یافته است.

امیربیکی با اشاره به میزان بارش‌ها استان در سال آبی ۱۴۰2- ۱۴۰1 که در  ۲۵ سال گذشته بی‌سابقه بوده است، افزود: به البلاغه تغییر الگوی بارش و افزایش دما و جابجایی بارندگی از فصل زمستان به بهار، سطح پوشش برفی در فصل زمستان سال ۱۴۰۲ نسبت به متوسط ۲۴ سال گذشته بیش از ۹۰ درصد کاهش داشته است.

وی در پایان با بیان این‌که در سه ماهه اول سال ۱۴۰۳ به دلیل افزایش بارش‌های مناسب، اغلب رودخانه‌های استان دارای رواناب و جریان سیلابی بوده‌اند که حداکثر دبی لحظه‌ای جریان سیلابی در ایستگاه‌های هیدرومتری استان مربوط به رودخانه تفت با دبی ۹۲ مترمکعب در ثانیه و بیشترین آورد جریان نیز مربوط به رودخانه فخرآباد با حجم تقریبی ۱۱ میلیون متر مکعب است.

کد خبر: 76718
  تاریخ خبر : 1403/08/06
  آخرین به‌روزرسانی : 1403/08/06
 روابط عمومی
 81