شنبه, 1 دی 1403
مشروح خبر :: رویکردهای فنی و قانونی مدیریت منابع و مصارف بدون اخلاق آب بی‌نتیجه است/ ضرورت تشکیل هسته علمی و اجرایی اشاعه اخلاق آب

رئیس گروه روابط عمومی و اطلاع‌رسانی شرکت مدیریت منابع آب ایران:

رویکردهای فنی و قانونی مدیریت منابع و مصارف بدون اخلاق آب بی‌نتیجه است/ ضرورت تشکیل هسته علمی و اجرایی اشاعه اخلاق آب

رئیس گروه روابط عمومی و اطلاع‌رسانی شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه تشکیل هسته علمی و اجرایی برای اشاعه اخلاق آب در بخش‌های مختلف جامعه بسیار ضروری است، گفت: تمام مسئولان و ذینفعان آب، نقش کلیدی در ایجاد و استقرار اخلاق آب ایفا می‌کنند.

 به گزارش شبکه خبری آب ایران، عبدالله اسکویی رئیس گروه روابط عمومی و اطلاع‌رسانی شرکت مدیریت منابع آب ایران در رویداد عصر توانمندسازی با موضوع «قنات؛ منشور صلح و زندگی» اظهار داشت: اخلاق آب، پیامدهای اخلاقی کارهای انسان در برابر آب و نیز اثرات زیست محیطی، اجتماعی و فرهنگی آن را بررسی و کارهای شایسته‌تر را شرح می‌دهد و زمینه آن، دخالت انسان در سیستم‌ها و چرخه‌های آب است.

وی ادامه داد: هدف اخلاق آب پاسخ به چالش‌های مختلف مانند تضاد منافع در استفاده از منابع کمیاب آب، آلودگی رودخانه‌ها، دریاها و اقیانوس‌ها و دستکاری ویرانگر انسان در سیستم‌های حساس آبی است که در دهه‌های اخیر بیش از پیش آشکار شده‌اند.

اسکویی با بیان اینکه اخلاق آب بر تأثیر دستکاری انسانی و پیامدهای آن تمرکز دارد، افزود: اخلاق آب می‌کوشد این دستکاری را با توجه به معیارهای اخلاقی، ارزیابی و راه حل‌هایی را برای جهت دادن مسئولانه‌تر انسان در مواجهه با منابع آبی ارائه کند.

وی بیان داشت: گفتمان اخلاق آب زمانی شکل گرفت که پژوهشگران شروع به بررسی بی‌عدالتی‌ها، نابرابری‌ها و بی‌انصافی‌‎ها در توزیع و مصرف آب و نیز چالش‌های مربوط به آلودگی و حفظ آب کردند.

رئیس گروه روابط عمومی و اطلاع‌رسانی شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: در اخلاق آب به‌جای توجه صرف بر پروژه‌ها از دیدگاه فنی، سهم کلی و تأثیر آن‌ها بر بوم‌نظام‌های طبیعی و اجتماعی در فرایند تأمین، انتقال، توزیع و مصرف آب در نظر گرفته می‌شود. به عنوان مثال درباره ساخت سد، پرسش‌های مختلفی مانند احداث سد چه تأثیری بر ماهی‌های رودخانه خواهد داشت؟ سرنوشت جوامع محلی و فرهنگ‌های وابسته و افرادی که در قلمرو سد زندگی می‌کنند چه خواهد شد؟ را مطرح می‌سازد.

اسکویی تأکید کرد: رویکردهای علمی، مقررات قانونی یا محرک‌های اقتصادی به تنهایی قادر نیستند تقاضای فزاینده در بین استفاده‌های رقابتی و استفاده‌کنندگان رقیب در دسترسی به منابع آب را به طور کامل مورد توجه قرار دهند. بنابراین،‌ در دوره‌ای که مدیریت و تدوین سیاست‌های آبی برای گسترش زیرساخت‌های آب و تأمین آن درحال گسترش است، اخلاق آب می‌تواند به خوبی به عنوان هدف و ابزار ایجاد انگیزه و تشویق رفتار دوستدار محیط زیست و آگاهی بوم‌شناختی و همچنین حمایت از فرآیند سیاست‌گذاری محسوب شود.

رئیس گروه روابط عمومی شرکت مدیریت منابع آب ایران با تأکید بر نقش مهم مشارکت عمومی در مدیریت منابع آب اظهار داشت: این مشارکت می‌تواند زمینه فراهم شدن منافع همه گروه‌ها به ویژه گروه‌های کم برخوردار باشد.

وی افزود: آحاد جامعه می‌توانند از طریق آموزش، انتشار آشکار داده‌های آبی، گفته‌ها و شنیده‌ها در سطح جامعه و بحث‌ها، افراد و گروه‎‌ها با فرآیند مشارکت آشنا شده و نیازها و نگرانی‌های خود را مطرح کنند.   

اسکویی خاطرنشان کرد: با توجه به جدید بودن موضوع اخلاق آب، تشکیل هسته علمی و اجرایی برای اشاعه اخلاق آب در بخش‌های مختلف جامعه بسیار ضروری است. 

وی از همه علاقه‌مندان در این زمینه دعوت به همکاری کرد و گفت: تمام مسئولان و ذینفعان آب، نقش کلیدی در ایجاد و استقرار اخلاق آب ایفا می‌کنند. اگر آن‌ها مسئولیت اجتماعی و محیط زیستی خود را بر عهده گیرند، فناوری‌های‌های مورد استفاده، نتیجه بخش خواهد بود.

گفتنی است؛ رویداد عصر توانمندسازی با موضوع قنات منشور صلح و زندگی، طی دو روز با همکاری انجمن هیدرلیک، انجمن روابط عمومی ایران و ماهنامه تخصصی مهرآب به میزبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران برگزار شد.

کد خبر: 76471
  تاریخ خبر : 1403/07/23
  آخرین به‌روزرسانی : 1403/07/24
 نرگس ناظمی‌نیا
 231