استاندار همدان:
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان حمید ملانوری شمسی در نشستی با مدیرعامل و معاونان شرکت آبمنطقهای استان، اظهار داشت: تحقیقات علمی و ارائه راهحلهای نوآورانه، به مدیریت منابع آبی کمک میکند.
وی ادامه داد: دانشگاهها و مراکز علمی نقش مهمی در مدیریت منابع آبی دارند و باید با تحقیقات علمی و ارائه راهحلهای نوآورانه، به بهبود مدیریت آب کمک کنند.
استاندار همدان تاکید کرد: پویشهایی مانند نذر آب و اقدامات و تلاشهای دیگری که برای بهبود دسترسی به منابع آب انجام شدهاند، نشاندهنده همکاری گسترده مردم برای مدیریت بهتر بحرانهای آبی است.
وی تصریح کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و خشکسالیهای مکرر، تمرکز بر برنامهریزی و اقدامات اساسی بهطور جدی ضرورت دارد.
ملانوری شمسی اضافه کرد: مشکل هدر رفت آب باید از طریق نوسازی شبکههای آبرسانی و مدیریت بهتر منابع حل شود، علاوه بر این، همکاری مردم در مدیریت مصرف آب نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی بیان کرد: کشاورزان و نهادهای مرتبط باید با یکدیگر همکاری کنند تا مصرف آب در این بخش بهینه شود، این کار نیاز به بهرهگیری از تکنولوژیهای جدید و روز دنیا دارد.
استاندار همدان یادآور شد: استفاده از دانش روز و فناوریهای جدید میتواند به افزایش بهرهوری و کاهش هدررفت منابع کمک کند.
وی گفت: کشاورزان باید آموزش ببینند که چگونه منابع آبی را بهطور صحیح مصرف و از روشهای جدید برای مصرف بهینه آب استفاده کنند.
ملانوری شمسی یادآور شد: موضوع مدیریت منابع آبی تنها به ایران محدود نمیشود، بلکه در سطح جهانی نیز چالشهای زیادی در این زمینه وجود دارد.
در ابتدای این نشست اخلاصمند مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان ضمن ارائه گزارشی در خصوص با موضوع مدیریت منابع آب استان همدان گفت: استان همدان در سر شاخه سه حوضه آبریز قرار دارد و متاسفانه امکان ذخیره آب بیش از این مقدار وجود ندارد.
وی افزود: آبی از استانهای دیگر وارد استان همدان نمیشود و تنها با مدیریت منابع و مصارف موجود میتوان نیازهای آبی استان را تامین کرد.
اخلاصمند استان همدان را دارای ۱۳ دشت مشترک و مستقل دانست و افزود: ۶ دشت مشترک با دیگر استانها و ۷ دشت بهصورت مستقل است که متاسفانه تمام دشتهای استان ممنوعه و ممنوعه بحرانی است و توسعهبخش کشاورزی در تمام دشتها ممنوع است.
وی میزان ذخیره آب در سدهای استان همدان را در مجموع ۶۱ میلیون مترمکعب یاد کرد و افزود: سد کلان ملایر با حجم ذخیره ۳۴ میلیون و ۲۵۰ هزار متر مکعب معادل ۷۶ درصد پر است، که این میزان در سال آبی گذشته ۳۲ میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب معادل ۷۲ درصد از حجم مخزن سد بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان تأکید کرد: سد کلان ملایر روزانه ۴۴۰ لیتر در ثانیه آب شرب شهر ملایر را به تصفیه خانه پایین دست سد انتقال و بعد از طی مراحل تصفیه از طریق شبکه ۳۶ کیلومتری به شهرستان ملایر منتقل میکند.
اخلاصمند میزان ذخیره آب سد اکباتان را ۱۷ میلیون و ۷۳۰ هزار مترمکعب عنوان کرد و افزود: ۵۲ درصد از ظرفیت سد اکباتان پر است و روزانه بیش از ۱۱۰۰ لیتر در ثانیه آب شرب شهر همدان را تامین میکند.
وی افزود: حجم سد اکباتان در سال آبی گذشته در چنین روزی تقریبا ۴ میلیون مترمکعب، معادل ۱۲ درصد حجم مخزن سد بود.
اخلاصمند تصریح کرد: حجم آب موجود در سد سرابی تویسرکان ۵ میلیون و ۵۷۰ هزار مترمکعب است که این میزان حجم معادل ۶۱ درصد حجم مخزن سد است و این سد نیز روزانه ۸۰ لیتر در ثانیه آب شرب شهرستان تویسرکان را تامین می کند.
وی افزود: حجم ذخیره موجود در سد آبشینه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار مکعب معادل ۵۰ درصد حجم مخزن سد است و این سد بهصورت پدافندی عمل میکند و در شرایط بحرانی امکان تامین آب شرب شهر همدان را دارد.