به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای البرز، داوود نجفیان با اعلام این خبر اپهار داشت: ظرفیت ذخیرهسازی این دو طرح حدود ۸۰ میلیون مترمکعب آب است که نقش موثری در تقویت سفرههای زیرزمینی دارند.
وی ادامه داد: تمهیدات لازم برای مهار آب رودخانههای کرج و کردان اندیشیده شده و تلاشها براین است تا سفرههای زیرزمینی البرز با استفاده از این طرحها از وضعیت بحرانی خارج شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان البرز گفت: طرح تغذیه دشت فردیس پنج دریاچه مصنوعی دارد که بیشترین حجم آبگیری در سطح استان البرز را به خود اختصاص داده است.
نجفیان بیان کرد: اکنون نیز دو طرح دیگر تغذیه مصنوعی در کرج و دشت فشند شهرستان ساوجبلاغ در دست ساخت و تکمیل قرار دارد.
وی افزود: براساس برنامهریزی این طرحها نیز امسال مورد بهره برداری قرار میگیرند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای البرز با بیان اینکه طی ۳۰ سال گذشته یک میلیارد و۵۰۰ میلیون مترمکعب از ذخایر آب زیرزمینی البرز برداشت شده است، گفت: اکنون این سفرهها با تنش شدید آبی مواجهاند که باید برای نجات آنها اقدام لازم صورت گیرد.
وی اظهار داشت: در اجرای طرح سازگاری با کمآبی، شبکه سراسری آبرسانی استان البرز از دو سال پیش در دست احداث قرار گرفته تا از این طریق بتوان سهمیه جدید به میزان ۵۵ میلیون مترمکعب آب دو سد طالقان و کرج را به مناطق پرتنش آبی استان انتقال داد.
نجفیان افزود: افزایش برداشت آب از سدهای البرز به تقویت سفره های زیرزمینی استان کمک میکند زیرا اکنون حدود ۷۵ درصد آب مصرفی البرز از سفرههای زیرزمینی و مابقی از سدها تامین می شود.
وی تاکید کرد: یکی دیگر از اقدامات برای تقویت سفرههای زیرزمینی اختصاص پساب تصفیه شده به کارخانههای شهرستان اشتهارد و بخشی از اراضی کشاورزی استان البرز است تا از بار سفرههای زیر زمینی کاسته شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای البرز با تاکید بر این نکته که سفره های زیرزمینی استان پیشخور شده است، گفت: باید با کمک مردم و استفاده از فناوری روز هرچه سریع تر برای نجات این سفرهها اقدام کنیم .
وی تغییر الگوی کشت، انسداد چاههای غیرمجاز آب و فرهنگسازی برای کاهش مصرف آب شرب، کشاورزی و صنعت را از برنامههای کلیدی استان البرز برای سازگاری با کمآبی برشمرد.