به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای اصفهان، نشست مشترک مدیران مطالعات پایه و معاونان حفاظت و بهرهبرداری ۱۵ استان واقع در محدوده نظارت حوضه فلات مرکزی و شرقی با حضورعلی میرعربی معاون مطالعات پایه و تخصیص شرکت مدیریت منابع آب ایران، سوم و چهارم مهرماه به میزبانی شرکت آب منطقهای اصفهان در سالن اجتماعات سد زاینده رود برگزار شد.
این نشست با ارائه تاریخچه ای از پایش ایزوتوپی منابع آبی در جهان، اهمیت و کاربردهای پایش مذکور در مطالعات منابع آب ومعرفی ایزوتوپهای شاخص منابع آبی به همراه خواص شیمیایی آنها آغاز شد.
طی این نشست با تعیین موقعیت ایستگاههای نمونه برداری در هر استان، شبکه نمونه برداری پایش ایزوتوپی در سطح حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی ترسیم و مقرر شد با تأمین تجهیزات و ایجاد زیرساختهای لازم برای اولین بار در کشور فرایند داده برداری ایزوتوپی منابع آبی درسطح حوضه و از ابتدای سال آبی جاری آغاز شود.
شرکت کنندگان در این نشست در ادامه ضمن بازدید از تأسیسات سدزاینده رود با تاریخچه و شرایط خاص حوضه آبریز رودخانه زاینده رود، منابع و مصارف این حوضه وچالشهای اجتماعی و سیاسی حاکم برآن نیز آشنا شدند.
مهمترین کاربردهای پایش ایزوتوپی شامل ترسیم خطوط جوی و بارش محلی و منطقه ای حوضه های آبریز، تعیین و ردیابی منشا نشت آب در تونلها و امکان بهربرداری در اجرای پروژه های مذکور، سن یابی آب موجود در آبخوانها و سفره های آب زیرزمینی و تعیین حوضه های آبگیر منابع آبی و بررسی ارتباط هیدرولیکی سازندهای زمین شناسی است.
در ادامه نشست ضمن ارائه تجربیات مراکز دانشگاهی از جمله دانشگاه ایلام در مطالعات مربوط به کاربرد ایزوتوپها، تجهیزات نمونه برداری ایزوتوپی که به همت متخصصان داخلی کشور در شرایط تحریمی طراحی و تولید شده است، معرفی و آموزشهای لازم جهت نمونه برداری و انتقال استاندارد نمونه ها به مراکز آزمایشگاهی تعیین شده، ارائه شد.