در نخستین جلسه کارگروه تخصصی مطالعات ایزوتوپی تصویب شد؛
به گزارش خبرنگار شبکه خبری آب ایران، ایزوتوپهای پایدار منابع آب از کاربردهای فراوانی در چرخه هیدرولوژی به عنوان ردیابهای طبیعی در تعیین منشأ بارشها، منشأ و زمان تغذیه آبهای زیرزمینی، تبادل آب زیرزمینی بین آبخوانهای مختلف و همچنین با آبهای سطحی، تعیین سن آبخوان، تدقیق در برآورد برخی از پارامترهای بیلان منابع آب و...، برخوردار هستند.
در این راستا و پس از برگزاری نخستین کارگاه آموزشی فعالیتهای ایزوتوپی طی مردادماه سال جاری در شهر مشهد با حضور نمایندگان دفاتر مطالعات پایه منابع آب محدوده حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی، اجرای عملیاتی این فعالیتها مورد توجه قرار گرفت.
برای این منظور و با هدف جزئیات موضوع، نخستین جلسه کارگروه تخصصی ایزوتوپی متشکل از نمایندگان دفاتر مطالعات پایه منابع آب شرکتهای آب منطقهای تهران، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، مرکزی و اصفهان و به محوریت معاونت مطالعات پایه و تخصیص حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی در محل شرکت آب منطقهای تهران برگزار شد.
طی این جلسه سابقه اجرای فعالیتهای مشابه در سطح حوضه، بررسی و شروع فعالیتهای ایزوتوپی در محدوده استانهای حوضه فلات مرکزی و شرقی از ابتدای سال آبی ۰۴-۱۴۰۳ تصویب شد.
همچنین مقرر شد با هدف طراحی و نهاییسازی شبکه ایستگاههای بارانسنجی منتخب، آشنایی با جزئیات عملی نمونهبرداری ایزوتوپی و چرخه نمونهبرداری تا ذخیرهسازی نتایج در بانک اطلاعاتی ایزوتوپی و همافزایی بیشتر، نشست آموزشی با حضور مدیران مطالعات پایه و نمایندگان فعالیتهای ایزوتوپی شرکتهای آب منطقهای اصفهان طی مهرماه پیش رو به میزبانی شرکت آب منطقهای اصفهان برگزار شود.