یکشنبه, 4 آذر 1403
مشروح خبر :: ساخت قنات‌ها و قلعه‌ها تمدن‌های پایدار در ایران را رقم زدند

رئیس مرکز بین‌المللی قنات و سازه‌های تاریخی آبی؛

ساخت قنات‌ها و قلعه‌ها تمدن‌های پایدار در ایران را رقم زدند

رئیس مرکز بین‌المللی قنات و سازه‌های تاریخی آبی گفت: ساخت قلعه‌ها و قنات‌ها در گذشته تاکنون باعث ایجاد تمدن‌های پایدار در کشور شدند.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقه‌ای یزد، محمد مهدی جوادیان‌زاده، رئیس مرکز بین‌المللی قنات و سازه‌های تاریخی آبی در کارگاه دو روزه قنات و قلعه که با حضور ژان کلود ووآزن محقق فرانسوی و سایر باستان شناس‌ها در این مرکز برگزار شد، گفت: نیاکان ما در گذشته با تکنولوژی و فناوری قنات‌ها و ساخت قلعه‌ها باعث ایجاد توسعه پایدار در کشور شدند. 

وی افزود: این توسعه از هزاران سال گذشته تاکنون پایدار مانده و باید آن را درسی بزرگ و چراغ راه آینده قرار داد. 

جوادیان‌زاده با بیان اینکه قنات‌ها و قلعه‌ها باعث ایجاد تمدن در فلات مرکزی ایران شده‌اند، اظهار کرد: تامین آب و امنیت باعث ایجاد تمدن‌های پایدار در فلات مرکزی ایران شده است.

وی خاطر نشان کرد: فلات مرکزی و استان‌های کویری ایران در حوزه قنات‌ها و ساخت قلعه‌ها بسیار غنی است. 

رئیس مرکز بین‌المللی قنات و سازه‌های تاریخی آبی همچنین گفت: پژوهش‌ها و کنکاش‌های قلعه‌ها و قنات‌ها در طول تاریخ باعث آموخته‌های جدید و ایجاد توسعه پایدار توسط نسل‌های امروزی می‌شود. 

علی اصغر سمسار یزدی پژوهشگر و کارشناس ارشد قنات در ایران نیز اظهار کرد: یکی از نقص‌ها در حوزه مطالعات و پژوهش‌های قنات‌ها، نبود مطالعات باستان شناسی دراین حوزه است. 

وی افزود: با مطالعات و پژوهش‌ها در مورد قنات‌های ایران می‌توان حقایق زیادی را در مورد آن‌ها کشف کرد. 

سمسار یزدی همچنین افزود: براساس پژوهش‌های انجام شده، تعداد قنات‌ها در ایران بسیار زیادتر از سایر نقاط جهان است که این عامل نشان دهنده قدمت زیاد آن‌ها است. 

شایان ذکر است در حاشیه این کارگاه از قلعه‌های تاریخی سریزد و ابرندآباد و خانقاه بندرآباد و کاروانسرا و چاپارخانه میبد بازدید شد.

کد خبر: 75648
  تاریخ خبر : 1403/06/10
  آخرین به‌روزرسانی : 1403/06/10
 روابط عمومی
 67