مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل خبر داد:
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای اربیل، علی حیدری اناری مدیرعامل این شرکت اظهار کرد: منابع آب استان اعم از آبهای سطحی و زیرزمینی ۲.۲ میلیارد مترمکعب است که ۱.۸ دهم میلیارد مترمکعب آب سطحی و مابقی زیرزمینی است.
وی تصریح کرد: ۹۳ درصد آب استان در بخش کشاورزی، ۶ درصد در بخش شرب و یک درصد در بخش صنعت مصرف میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل به افزایش ۴۵ درصدی بارشها در فصل زراعی جاری اشاره کرد و گفت: میزان بارندگیها در ۱۱ ماه فصل زراعی جاری ۳۶۴ میلیمتر بوده که ۱۵ درصد نسبت به بلند مدت افزایش یافته است.
حیدری اناری افزود: آورد رودخانهها به رغم شرایط ترسالی ۲ درصد نسبت به سالهای گذشته مثبت اما نسبت به بلند مدت ۸۰ درصد منفی بوده است.
وی ضرورت تأمین منابع آب پایدار را برای شهرهای مختلف یادآور شد و خاطرنشان کرد: ما در حال حاضر ۵۳ سد در استان داریم که حجم آنها ۵۸۲ میلیون مترمکعب است که ۶۱ میلیون مترمکعب آن حجم مرده و مابقی قابل بهرهبرداری است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل اضافه کرد: سال گذشته ۹۸ میلیون مترمکعب و امسال ۱۸۱ میلیون مترمکعب آب در پشت سدهای استان بوده و ما نسبت به بهرهبرداری از آن اقدام کردیم.
حیدری اناری به ۲ حوزه آبریز ارس و سفیدرود اشاره کرد و ادامه داد: در حوزه آبریز سفیدرود با هشت استان شریک هستیم و در ارس نیز با سه استان شراکت آب داریم که به همراه پنج کشور همسایه بهرهبرداری از این منابع آب انجام میشود.
وی رویکرد اصلی را انتقال آب به اردبیل از حوزههای آبریز مشترک اعلام کرد و یادآور شد: در حوزه آبریز سفیدرود ۵۰۰ میلیون مترمکعب تولید آب استان است که ۲۵۰ میلیون مترمکعب از طریق احداث سد در جنوب استان مورد بهرهبرداری قرار میگیرد اما مابقی از دست استان خارج میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل با رد شایعاتی مبنی بر انتقال سهم آب جنوب استان به اردبیل بیان کرد: ما در داخل استان قصد جابجایی و انتقال آب را نداریم بلکه تلاش ما بر این است بعد از تأمین آب جنوب استان، مازاد آن را به اردبیل انتقال دهیم که آن هم از سهم استان از حوزه آبریز سفیدرود خواهد بود.
حیدری اناری به بهرهبرداری از سه سد بزرگ عنبران، عمارت و گیوی اشاره کرد و گفت: در این سه سال سعی کردیم همه این پروژهها را با آبگیری مناسب به بهرهبرداری برسانیم و در حوزه پایاب سد خداآفرین نیز ۳۶ هزار و ۷۰۰ هکتار شبکه تا آخر امسال به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی در ادامه تصریح کرد: ۱۵ هزار و ۵۰۰ هکتار آن به بهرهبرداری رسیده و با نیرورسانی از محل پست فوق توزیع انتقال مغان تا آخر شهریورماه این پروژه به بهرهبرداری می رسد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل افزود: تاکنون برای این پروژه ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری شده و ۷۶ کیلومتر حق انتقال در این محدوده در حال اجرا است که جز پروژههای مهم و ارزشمند استان محسوب میشود.
حیدری اناری به افتتاح ایستگاه پمپاژ سربند و مهار ۱۰ مترمکعب در ثانیه آب در شمال استان اشاره کرد و ادامه داد: لاینینگ کانال مغان به طول ۸.۵ کیلومتر و با اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان در حال اجرا است که این امر به بهینه مصرف شدن آب در کانال مغان به رغم فرسودگی کمک خواهد کرد.
وی به آبرسانی شهرها و اجرای تصفیهخانه و خط انتقال اشاره کرد و یادآور شد: تا آخر سال گذشته برای اهالی نمین و عنبران ۸۵ هزار لیتر در ثانیه آب در نظر گرفته شده بود و در کنار آن خط انتقال خلخال نیز به بهرهبرداری رسیده تا ۶ میلیون مترمکعب آب در تصفیهخانه تحویل اهالی شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل در ادامه خاطرنشان کرد: در اردبیل ۶۳ میلیون مترمکعب آب تحویل مردم میشود که دولت ۱۰ برابر رقم تأمین آب یارانه میدهد تا آب سالم به دست مردم برسد.
حیدری اناری اضافه کرد: ۷۰ درصد آب اردبیل از سد یامچی و ۳۰ درصد از چاهها تأمین میشود که با راهاندازی سیستم «داف» سعی شده تا کیفیت آب تحویلی به مردم ارتقا یافته و از لحاظ آلودگی، رنگ، بو، مزه و طعم مشکلات قبلی رفع شود.
وی بیان کرد: در حال حاضر ۲۱ میلیون مترمکعب آب در پشت سد یامچی است و ماهانه چهار میلیون مترمکعب مصرف اهالی مرکز استان است که امیدواریم با صرفهجویی تا فصل زراعی جدید بتوانیم ورودی ۶۰۰ لیتر در ثانیه آب را به سد یامچی و بهبود وضعیت آن شاهد باشیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل به برنامهریزیهای میان مدت و بلند مدت در تأمین آب شهر اردبیل از طریق مطالعات انتقال آب از قزل اوزن، دریای خزر، ارس یا عمارت اشاره و تصریح کرد: به دور از سیاسی کاری باید فکری اساسی در این زمینه انجام شود و ما نیز به دنبال راهکارهایی هستیم تا انتقال اطمینان بخش آب را به مرکز استان شاهد باشیم.
وی به تثبیت خط انتقال آب به مشگین شهر و اولویت اجرای طرحهای ارتقای کیفی آبرسانی در مناطق مختلف استان اشاره کرد و گفت: در بحث انسداد چاههای غیرمجاز، استان اردبیل رتبه دوم کشور را به دست آورده و ما ۵۴ چاه غیرمجاز را در حال مسدود کردن داریم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل افزود: با توجه به نیاز شرب انتقال آب از طریق شبکه آبیاری مزارع و کشتزارها در سطح استان به حداقل رسیده و سعی ما بر این است تا با اولویت تأمین آب شرب پایدار بتوانیم در خدمت مردم استان باشیم.