به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای گلستان، ایرج حیدریان، مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکت آب منطقهای گلستان ، ریشه مشکلات در ارتباط با چالشهای متعدد در حوزه مدیریت آب را مورد بررسی قرار داد و با اشاره به اینکه در کشور در سالهای خشکسالی،بحران آبی و در ایام ترسالی، وقوع سیلابهای مهیب را داریم، گفت: ریشه اصلی این ضعف حکمرانی را باید در فقدان آمایش سرزمین دانست؛ چراکه یک آمایش سرزمینی درست و دقیق استانی و حتی فرااستانی نداریم.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر این سند در هیات وزیران تصویب شده اما نواقص زیادی دارد که باید اصلاح شود. وقتی شما میخواهید برای یک حوضه آبریز برنامهریزی کنید، استانهایی همچون مازندران و گلستان و غیره در حوضه آبریز اترک و شمال درگیر میشود.
به گفته حیدریان بحران آبی کشور ناشی از ضعف گسترده در حکمرانی مدیریت منابع آب ما است که مبتنی بر آمایش سرزمینی نیست و در بسیاری از موارد مبتنی بر تعرفه تکلیفی است.
وی همچنین بیان کرد: بزرگترین مصرفکننده بخش آب، در حوزه کشاورزی (حدود ۹۰ درصد) البته با راندمان بسیار پائین حدود ۳۱ درصد است. به همین خاطر بحران آب جز با اصلاح الگوی کشت حل نمیشود؛ به علاوه قیمت تمام شده آب با تعرفه تکلیفی به هیچ عنوان قابل قیاس نیست.
بنا به گفته حیدریان با واقعی کردن تعرفهها و نیز تدوین سند بهرهوری و اصلاح الگوی کشت،مدیریت مصرف بهینه آب محقق خواهد شد.
مدیرعامل آب منطقهای گلستان با اشاره به اینکه با روشهای نوین آبیاری و پایش پیزومترهای دشت،بیلان آبی منطقه احصا خواهد شد، بیان کرد: در این اینجا با روشهای مناسب اقتصادی، ارزش آب در سبد هزینه محصولات مختلف به دست میآید و مدیریت منابع آب به طور صحیح نهادینه میشود.