به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان رضوی، مدیر امور منابع آب شهرستان سبزوار با بیان این مطلب گفت: سد یام از نوع خاکی با کاربری کشاورزی است که در ۲۰ کیلومتری جنوب غرب شهر جغتای و ۶۸ کیلومتری شمال غرب سبزوار واقع شده است.
جواد توسلی افزود: ۳ گروه حقابه بر سد یام شامل گروه ارگ، دراز پشته و جوین قبل از تفکیک حقابه، اختلافات دیرینهای در تقسیم حقابهها، عدم امکان مدیریت حقابه بران برای مدیریت حقابه و هدر رفت آب به دلیل استفاده از مسیر خاکی داشتند که با این اقدام بخش اعظم این مشکلات رفع شد.
وی در خصوص اقدامات انجام شده امور منابع آب سبزوار در این راستا اظهار داشت: کارشناسان امور منابع آب سبزوار اقداماتی از جمله برگزاری جلسات متعدد داخلی و بررسی پیشنهادات مطرح شده، برگزاری جلسات توجیهی با حقابه بران، نصب و اجرای ۳ انشعاب جداگانه برای هر ۳ گروه حقابه بر، تجهیز هر ۳ انشعاب به وسایل اندازهگیری به صورت تفکیکی انجام دادند.
امین اسماعیلیان کارشناس تاسیسات آبی و مجری طرح امور آب سبزوار نیز در باره مزایای اجرای این طرح گفت: تحویل عادلانه آب به کشاورزان متناسب با میزان حقابه، فراهم شدن امکان مدیریت آب برای کشاورزان با توجه به نصب کنتور، جلوگیری از بروز اختلافات ناشی از تقسیم آب بین حقابه بران و جلوگیری از دخل و تصرف در میزان بهرهوری از خروجی آب از مزایای این اقدام است.
وی افزود: فاصله خروجی سد یام تا اراضی کشاورزی ۲تا ۵ کیلومتر و در برخی از موارد به بیش از ۵ کیلومتر میرسد که با تشریح جزئیات و توجیه کشاورزان برای جلوگیری از هدر رفت، انتقال آب این مسیرها از کانال خاکی به لوله گذاری تغییر یافت که سبب صرفه جویی بسیار بالا در انتقال آب به مزارع است.