به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای مازندران، سید محمد موسوی معاون حفاظت و بهرهبرداری این شرکت با بیان اینکه امسال میانگین آبگیری آببندانهای مازندران در بیشترین میزان ذخیره به ۹۶ درصد رسید، اظهار کرد: به لطف بارشهای به هنگام و مناسب حجم آب موجود در آببندانهای مازندران فروردین امسال از ۳۸۸ میلیون مترمکعب نیز عبور کرد که حدود ۸۶ میلیون مترمکعب بیشتر از بالاترین حد ذخیره آببندانهای استان در سال ۱۴۰۲ است.
وی افزود: از فروردین تاکنون حدود ۱۵۵ میلیون مترمکعب آب از آببندانهای مازندران برداشت شده و در حال حاضر نیز نزدیک به ۲۳۴ میلیون مترمکعب آب در این مخازن محلی استان وجود دارد که به مرور و طبق برنامهریزی برای آبیاری کشتزارهای سراسر استان برداشت میشود.
به گفته معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای مازندران، در فصل کشاورزی سال جاری با توجه به بارشهای به هنگام و افزایش آورد آب رودخانهها نسبت به سال گذشته، میزان برداشت آب از آببندانهای مازندران کمتر شده است.
موسوی با اشاره به خشکسالی شدید سال گذشته که سومین سال پیاپی خشکسالی در مازندران بود، گفت: در مدت مشابه پارسال -یکم فروردین تا ۲۳ تیر ۱۴۰۲- حجم آب برداشت شده از آببندانهای مازندران حدود ۲۰۸ میلیون مترمکعب بود که معادل ۶۹ درصد از کل آب ذخیره شده آببندانهای استان در سال گذشته است. اما امسال در همین بازه زمانی حدود ۵۳ میلیون مترمکعب آب کمتر از آببندانهای مازندران برداشت شده که دلیل اصلی آن بارشهای به هنگام و بهتر شدن وضعیت آورد رودخانههای استان است.
وی خاطرنشان کرد: پارسال در مجموع حدود ۲۲۶ میلیون مترمکعب آب از آببندانهای مازندران برای تأمین آب کشاورزی استان برداشت شد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای مازندران اظهار کرد: در مازندران ۸۷۸ قطعه آببندان با مساحت مجموع ۱۶ هزار و ۵۵۸ هکتار و حجم آبگیری ۴۰۵ میلیون متر مکعب وجود دارد که نزدیک به ۳۵ هزار هکتار از کشتزارهای استان را زیر پوشش قرار میدهد.
وی درباره تعداد آببندانهای مازندران اظهار کرد: بیشترین تعداد آببندانهای استان از نظر تقسیمات شهرستانی با ۲۰۷ قطعه به مساحت مجموع سه هزار و ۶۲۷ هکتار در شهرستان بابل قرار دارد و کمترین تعداد نیز با یک آببندان به مساحت ۲۰ هکتار مربوط به شهرستان نوشهر است.