جمعه, 7 دی 1403
مشروح خبر :: امضای توافقنامه مدیریت مشارکتی آب در خراسان رضوی/ به زودی همه دشت‌های استان تحت پوشش مدیریت مشارکتی قرار می‌گیرد

با حضور نمایندگان کشاورزان باخزر و ششتمد انجام شد؛

امضای توافقنامه مدیریت مشارکتی آب در خراسان رضوی/ به زودی همه دشت‌های استان تحت پوشش مدیریت مشارکتی قرار می‌گیرد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی در جلسه امضای توافقنامه مدیریت مشارکتی آب با کشاورزان شهرستان‌های باخزر و ششتمد گفت: معتقدم مسئولیت شرکت‌های آب منطقه‌ای باید فقط تخصیص آب باشد و بقیه امور مرتبط باید به تشکل‌‌ها واگذار شود تا به تعادل بخشی آبخوان دست پیدا کنند. معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی نیز گفت که در آینده نه چندان دور تمام دشت‌های خراسان رضوی تحت پوشش مدیریت مشارکتی قرار می‌گیرد.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی، جلسه تبادل توافقنامه با تشکل‌های کشاورزی شهرستان‌های «خرز» و «ششتمد» با حضور مدیرعامل و معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی برگزار شد. 

وقتی نماینده کشاورزان «باخرز»، شهری در شرقی‌ترین نقطه کشور، لب به سخن گشود، ثمره تلاش ۷ ساله برای استقرار مدیریت مشارکتی آب نمایان‌تر شد.

سید مرتضی حسینی با همان سادگی و صداقتی که در کشاورزان این مرز و بوم سراغ داریم، گفت: پیش از اجرای طرح مدیریت مشارکتی آب، رابطه ما با شرکت آب منطقه‌ای، رابطه‌ای توأم با تنش و دعوا بود. نه ما حرف آنها را می‌فهمیدیم نه آنها به حرف ما توجه می‌کردند.

حسینی افزود: حالا کشاورزان در قبال آب مسئولیت دارند و احساس وظیفه می‌کنند.

 نماینده کشاورزان «باخرز» با قاطعیت گفت که اکنون تعادل بخشی سفره‌های زیرزمینی آب، دغدغه کشاورزان شده است.

صحبت‌های غلامرضا ممدوحی معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی در این جلسه، درباره نتایج اجرای طرح مدیریت مشارکتی آب در خراسان رضوی هم به همین مهم اشاره داشت.

ممدوحی گفت: امروز سی و یکمین و سی و دومین توافقنامه مدیریت مشارکتی با نمایندگان کشاورزان باخرز در شهرستان تایباد و ششتمد در شهرستان سبزوار مبادله شد و در آینده نه چندان دور تمام دشت‌های خراسان رضوی تحت پوشش مدیریت مشارکتی قرار می‌گیرد.

ممدوحی که بارها در جلسات مختلف به پیشتازی خراسان رضوی در اجرای طرح مدیریت مشارکتی آب اشاره کرده است، بیان داشت: این روزها نگاه تمام استان‌های کشور در بحث مدیریت مشارکتی، به خراسان رضوی است؛ البته هنوز کار بر زمین مانده داریم اما مدیریت مشارکتی و تعادل بخشی منابع زیرزمینی آب را حتماً به سرانجام خواهیم رساند.

معاون حفاظت و بهره‌برداری آب منطقه‌ای خراسان رضوی افزود: کشاورزان در طرح مدیریت مشارکتی آب، هم در بخش تصمیم‌گیری و تصمیم سازی و هم در بخش امور اجرایی به طور جدی مشارکت دارند و بخشی از کارها را برای تسهیل امور کشاورزان به تشکل‌ها واگذار کرده‌ایم و بنا داریم در آینده تمام کارهای مرتبط با کشاورزان به استثنای صدور مجوز توسط تشکل‌ها انجام شود.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی، محمدعلی نعمت‌نژاد مدیرعامل این شرکت نیز با اشاره به توافقنامه‌های مدیریت مشارکتی آب گفت: هدف این توافق‌نامه‌ها پایداری اقدامات برای پایداری منابع آب است.

نعمت‌نژاد نقش تشکل‌های کشاورزی در مدیریت آب را فراتر از آنچه تاکنون اجرایی شده عنوان کرد و افزود: در برنامه هفتم توسعه جلوگیری از اضافه برداشت چاه‌های کشاورزی، پیشگیری از حفر و بهره‌برداری چاه‌های غیرمجاز و حتی اموری مثل گشت و بازرسی به عهده تشکل‌های کشاورزی گذاشته شده است.

وی گفت: معتقدم مسئولیت شرکت‌های آب منطقه‌ای باید فقط تخصیص آب باشد و بقیه امور مرتبط باید به تشکل‌‌ها واگذار شود تا به تعادل بخشی آبخوان دست پیدا کنند.

 در پایان این نشست توافقنامه مدیریت مشارکتی با تشکل‌های با خرز و ششتمد مبادله شد.

کد خبر: 74587
  تاریخ خبر : 1403/04/03
  آخرین به‌روزرسانی : 1403/04/03
 کارشناس روابط عمومی
 236