در راستای راهکارهای غلبه بر بحران برگزار شد؛
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای اصفهان، در ابتدای جلسه مینا بکی، رئیس گروه حفاظت و بهرهبرداری از آبهای زیرزمینی شرکت آب منطقهای اصفهان، درباره پدیده فرونشست و عوامل مختلف بروز آن و همچنین روند فرونشست طی چند دهه گذشته تا به امروز و وضعیت آبخوانهای استان اصفهان به ارائه مطلب و آمار کمی پرداخت.
در ادامه، عبدالرحیم براتی، مدیر دفتر فنی شرکت آب منطقهای اصفهان به امکانسنجی جایگزینی پساب با منابع آب زیرزمینی بهمنظور جلوگیری از فرونشست در قالب بررسی وضعیت شش تصفیهخانه موجود در اصفهان و میزان جایگزینی پساب در قالب سناریوهای مختلف با آب زیرزمینی مورد نیاز کشاورزی، صنعت و محیط زیست اشاره کرد.
بر اساس گزارش ارسالی به برخی راهکارهای موفق انجام شده طی چند سال اخیر توسط مدیران بخشهای مختلف مثل نصب کنتور برای حدود ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ چاه و کنترل میزان برداشت آب زیرزمینی و کنترل مصرف آب و انرژی با تمهیداتی مثل قطع برق برای مصارف بالای انرژی و آب، جهت جلوگیری از برداشت غیرمجاز چاهها و یا عدم صدور مجوز برای چاهها در دشتهای ممنوعه و ... اشاره شد.
همچنین تاکید شد که باید به مسئله فرونشست فرابخشی نگاه شود و نیازمند همگرایی و همفکری همه دستگاههای اجرایی دخیل در این موضوع است.
در این گزارش هم چنین آمده است در نشستهای آینده باید ذینفعان متاثر از موضوع فوق مثل نمایندگان صنف کشاورزان و ... نیز حضور داشته باشند و جهت تدوین راهبرد نهایی برای حل مشکل فرونشست از نظرات آنها استفاده شود.
در جمعبندی نشست فوق مقرر شد بهصورت دو بار در ماه جلساتی درباره موضوع فرونشست در قالب کارگروههایی در شرکت آب منطقهای تشکیل شود تا به موضوع فرونشست از زوایای مختلف پرداخته و سپس جلسات بعدی از دستگاههای دخیل در این موضوع و ذینفعان متاثر نیز دعوت شود تا در نهایت راهبرد و دستورالعمل اجرایی تدوین و به بخشهای مختلف جهت رفع مشکل فرونشست ابلاغ شود.