به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای اصفهان، دومین کارگاه مشورتی یک روزه از سلسله کارگاههای مداخله میدانی در حوضه آبریز ماربُر جهت احصا و اولویتبندی مشکلات جامعه محلیِ بخش پادنا در شهرستان سمیرم واقع در استان اصفهان با حضور بالغ بر ۶۰ نفر از معتمدین محلی، اعضای شوراها و دهیاریها و برخی مسئولین و نمایندگان ذی مدخلان این شهرستان، در حسینه روستای ماندگان از توابع بخش پادنا سفلی برگزار شد.
در بخش مقدماتی تیم تسهیلگران حرفه ای این کارگاه مشارکتی، با استفاده از تکنیک PRA، ارزیابی مشارکتی روستایی، نسبت به ارزیابی سریع وضع موجود در رابطه با مشکلات حادث از بهرهبرادری نا پایدار از حوضه آبریز ماربر اقدام نمودند.
اولویت گذاری مسائل و مشکلات متناظر با منابع آب در دَه روستای هدف، در حوزه های مختلف شرب، کشاورزی ، محیط زیست ، میراث فرهنگی، گام بعدی این کارگاه مشورتی بود که شرکت کنندگان در گروههایی متشکل از نمایندگان معتمد محلی، به احصاء آن پرداختند.
در ادامه، نمایندگان دستگاههای دولتی ذیمدخل شامل، بنیاد مسکن، آبفا، محیط زیست، جهاد کشاورزی، صنعت و معدن و منابع طبیعی و میراث فرهنگی در خصوص موازین قانونی موارد مطرح شده در هر روستا به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند.
بهمنظور واقعیسازی مطالبات مردمی در راستای اهداف منطبق بر مدیریت بهینه منابع آب حوضه ،شرکت کنندگان در بخش دوم کارگاه یاد شده نسبت به تعیین حجم مطالبات ، متولیان واقعی و درجه اهمیت آن ها اقدام نمودند.
تفکیک و جزئی سازی مطالبات ساکنان روستای قائد علی به عنوان نقطه متمرکز وپر اهمیت و متأثر از این حوضه آبریز پایان بخش این کارگاه بود. بدیهی است تحلیل خروجیهای این کارگاه و تبدیل به برنامه اقدام گام بعدی مداخلات میدانی و پس از آن پیگیری برنامه اقدام و اجرایی سازی آن تا حصول نتیجه مهمترین بخش این سلسله فعالیت های اجتماعی است.
گفتنی است، این سلسله کارگاهها طی برنامهریزی مدون برای مداخلات میدانی به شیوه تسهیلگری، در کلیه مناطق دارای تعارض با حوضه آبریز ماربُر، توسط شرکت آب منطقه ای اصفهان در دست اقدام است .