به گزارش خبرنگار شبکه خبری آب ایران، در آغاز نشست دورهای مدیران دفاتر مهندسی رودخانهها و سواحل کشور، تقی عبادی، مدیرکل دفتر توسعه نظامهای فنی، بهره برداری و دیسپاچینگ برقابی شرکت مدیریت منابع آب ایران ضمن اشاره به شعار سال مبنی به «جهش تولید با مشارکت مردم»، به تنوع بخشی به تأمین منابع مالی پروژههای مهندسی رودخانه و لزوم جلب مشارکت افراد حقیقی و حقوقی و دستگاههای اجرایی ذیربط در ساماندهی و لایروبی رودخانه تأکید کرد.
وی در ادامه بر اجرای رویکرد بازهای به جای موردی در اجرای طرحهای مهندسی رودخانه و همچنین استفاده از روشهای نوین بهمنظور کاهش هزینهها به ویژه در بحث نقشهبرداری اشاره کرد.
در ادامه نیز، علیرضا الماسوندی معاون تلفیق و امور تنظیمگری شرکت مدیریت منابع آب، ضمن تشریح مبانی مطالعات جامع و یکپارچه کنترل سیلاب، ارائه تجارب جهانی و شرح خدمات تهیه شده در این خصوص بر لزوم انجام این مطالعات در سطح حوضههای آبریز فرعی کشور تأکید کرد.
وی بیان داشت: هدف از انجام این مطالعات، تهیه نقشه راه به منظور شناسایی و اولویتبندی اقدامات سازهای و غیرسازهای مورد نیاز است که میتواند موجب کاهش خطرپذیری مناطق حساس شود.
اجرای دقیق برنامه ابلاغی در بخش مهندسی رودخانه و تالاب در طول برنامه هفتم توسعه، جانمایی و تثبیت نقشه های حد بستر و حریم در سامانه کاداستر ملی و اخذ سند مالکیت و پیگیری رفع انسداد سازههای تقاطعی فاقد آبگذری از مبادی ذیربط از جمله مواردی بود که الماسوندی توجه به آنها را توسط مدیران دفاتر مهندسی و سواحل کشور ضروری دانست.
در ادامه نشست، فیضاللهی رئیس گروه نظامهای حفاظت، بهرهبرداری و کیفیت شرکت مدیریت منابع آب، گزارش اقدامات سال ۱۴۰۲ و برنامههای سال ۱۴۰۳ حوزه مهندسی رودخانه را تشریح کرد.
وی ضمن تشریح چشمانداز مهندسی رودخانه و سواحل، استراتژیهای تحقق این چشمانداز را تببین و ضمن تشریح برنامه هفتم توسعه در بخش مهندسی رودخانه، توضیحاتی در خصوص نحوه تدوین این برنامه و نحوه نظارت بر آن ارائه کرد.
فیضاللهی همچنین بر لزوم ورود اطلاعات سنوات قبل در سامانه «سامیر» تأکید کرده و استفاده از ظرفیت بند قانونی ماده ۴۳ قانون تأمین مالی تولید در زمینه بهرهبرداری از مصالح رودخانه برای اجرای طرحهای ساماندهی و لایروبی رودخانهها را لازم دانست.
رئیس گروه نظامهای حفاظت، بهرهبرداری و کیفیت شرکت مدیریت منابع آب با اشاره به نحوه امتیازدهی به شرکتهای آب منطقهای بر مبنای شاخصهای مهندسی رودخانه، تصریح کرد: مبنای امتیازدهی به شرکتها، شاخصها و برنامههای ابلاغی مهندسی رودخانه است.
در ادامه این نشست، مصطفوی رئیس گروه املاک، سردشتی کارشناس مهندسی رودخانه حوضه آبریز سفیدرود، ملک نماینده مشاور راهبر، کرمی رئیس گروه استانداردها، ضوابط و معیارهای فنی و افسوس رئیس کمیته مهندسی رودخانه طرح ضوابط و استانداردهای وزارت نیرو مطابق با دستور کار جلسه سخنرانی کردند.
گفتنی است، نمایندگان شرکتهای آب منطقهای خراسان رضوی، لرستان، البرز، قزوین، مازندران، چهارمحال و بختیاری و خوزستان تجارب وِیژه استان خود در موضوعات مطروحه را ارائه کردند. سپس تمامی حاضران در نشست به بیان نقطه نظرات خود پرداخته و در خاتمه جمعبندیهای لازم انجام گرفت.