رئیس اداره منابع آب شهرستان گچساران خبر داد:
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد، سیدمعصوم افضلی، رئیس اداره منابع آب شهرستان گچساران اظهار داشت: آبرسانی به باغات و زمینهای کشاورزی روستاهای پاکوه، ماهور باشت، بیدزرد، سربیشه، خربل و سرآب ننیز در حال انجام بود که در تاریخ ۱۰ خرداد، الکتروپمپهای ایستگاه پمپاژ این طرح آبی به دلیل نوسانات برقی ناشی از جابجایی تامین بار برق منطقه امامزاده جعفر از محل فیدر شهرستان باشت، از مدار بهرهبرداری خارج شد.
رئیس اداره منابع آب گچساران افزود: این موضوع در جلسه مدیریت بحران شهرستان، مطرح و تیمهایی از شرکت مدیریت توزیع برق استان و شهرستان و شرکت انتقال برق برای پیدا کردن مشکل به وجود آمده از مسیر خط انتقال برق تا ایستگاه پمپاژ، از جمله ترانسها و تابلوهای مستقر در ایستگاه پمپاژ را بازدید و مورد بررسی قرار دادند که در این بازدیدها مدیران عامل شرکت آب منطقهای و شرکت توزیع برق و همکاران ستادی و شهرستانی تا پاسی از شب در ایستگاه پمپاژ حضور داشته تا بتوانند مشکل بوجود آمده را مرتفع کنند.
افضلی گفت: برای جلوگیری از خسارت به باغات در جلسه ویژه مدیریت بحران مورخ ۱۵ خرداد که منجر به حضور فرماندار، بخشدار مرکزی، مدیریت شرکت انتقال و توزیع برق در ایستگاه پمپاژ شد، مقرر شد تا برای جلوگیری از خسارت به باغات منطقه با استفاده از چاههای آهکی و آبرفتی مجاور باغات و همچنین تانکرهای آبرسانی سیار آب آنها تأمین شود که در همین راستا و در این مدت با همکاری دستگاههای اجرایی از جمله شهرداری، آب و فاضلاب، شرکت نفت و گاز و شرکت پتروشیمی، باغات روستاهای سرآب ننیز، خربل و سربیشه با استفاده از این تانکرها تامین آب شدند.
رئیس اداره منابع آب گچساران اظهار داشت: ایستگاه پمپاژ پاکوه امامزاده جعفر بعد از تثبیت نوسانات برقی در پنج شنبه شب با یک دستگاه الکتروموتور پمپ وارد مدار شد و یکشنبه شب یک دستگاه دیگر نیز استارت و اضافه شد و هم اکنون با دو الکترو موتورپمپ فعالیت میکند.
وی خاطرنشان کرد: برای پایداری تامین آب باغات و اراضی کشاورزی، یک دستگاه دیگر از الکتروموتورها برای تعمیرات اساسی به مرکز استان انتقال داده شده و الکتروموتور سوم هم بزودی تعمیر و بر روی شاسی قرار خواهد گرفت و یک دستگاه الکتروموتور پمپ کوپلینگ شده نیز در دستور کار خرید قرار گرفته است.
افضلی با بیان اینکه از مدیریت محترم شرکت توزیع برق انتظار می رود در خصوص تغییرات و جابجایی ها در خطوط انتقال برق، اطلاع رسانی قبلی داشته باشند، گفت: یقینا همه مدیران و مسئولان خود را خدمت گذار مردم می دانند و برای ارائه خدمات بهتر به آنها از هیچ تلاش و کوششی دریغ نخواهند داشت.
شایان ذکر است که طرح آبرسانی به اراضی ماهور باشت ـ امامزاده جعفر(ع)، آب ۳۵۰۰ هکتار از اراضی منطقه را تامین می کند که در اواخر سال ۱۳۹۵ وارد مدار بهره برداری شد.
در این طرح آبی اقداماتی از جمله بند انحرافی بتنی، کانال انتقال آب، ایستگاه پمپار با ۱۲ الکتروموتور ۶۳۰ کیلووات، ۵۹ دستگاه تابلو برق، شبکه انتقال برق و ترانس های زمینی، هفت کیلومتر خط انتقال فلزی، ۴۵ کیلومتر خط جی آر پی، ۱۰ کیلومتر خط پلی اتیلن، مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی ذخیره آب، انشعابات و تأسیسات کنترل دبی و فشار در سطح منطقه انجام شده است.