معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای خبر داد:
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای مازندران، افراسیاب میرزایی معاون طرح و توسعه شرکت با بیان اینکه عملیات اجرایی طرح اضطراری آبرسانی به شرق مازندران ابتدای سال ۱۴۰۲ آغاز شد، اظهار کرد: این طرح با هدف جبران کمبود ۲۰۰ لیتر بر ثانیهای آب آشامیدنی شرق استان طراحی شده و به مرحله اجرا رسیده است. وی افزود: طی ۱۴ ماه اخیر عملیات اجرایی طرح در بخشهای مختلف شامل تصفیهخانه، خط انتقال و ساخت مخزن به طور همزمان پیش رفت و اکنون پیشرفت فیزیکی کل پروژه ۴۲ درصد است.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای مازندران با بیان اینکه اجرای خط انتقال این طرح به پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی رسیده است، گفت: در این طرح یک خط انتقال ۵۰۰ میلیمتری به طول ۳.۴ کیلومتر با لوله پلیاتیلن وجود دارد که تا کنون حدود ۲.۳ کیلومتر از این خط انتقال اجرا شده و مقدار باقیمانده نیز در حال اجرا است.
میرزایی افزود: ساخت تصفیهخانه با ظرفیت ۲۰۰ لیتر بر ثانیه شامل تاسیسات مختلف از جمله آبگیر، رسوبگیر و سایر زیرساختها نیز از دیگر بخشهای این طرح است که تا کنون حدود ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی ساخت یک واحد ایستگاه پمپاژ را نیز از دیگر اجزای طرح عنوان کرد و گفت: برای ایجاد این ایستگاه یک مخزن ۵۰۰ متر مکعبی در نظر گرفته شده که ساخت این مخزن نیز به پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی رسیده است.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای مازندران درباره روند تخصیص اعتبار این طرح نیز اظهار کرد: اعتبار اولیه در نظر گرفته شده برای این طرح ۳۰۷ میلیارد تومان بود که از این مبلغ تا کنون حدود ۵۰ میلیارد تومان تخصیص یافته است. در صورت تخصیص اعتبار امکان بهرهبرداری از این طرح در سال جاری نیز وجود دارد.
میرزایی با بیان اینکه نیاز آب آشامیدنی شرق مازندران حدود ۴۵۰ لیتر بر ثانیه است، گفت: حدود ۲۵۰ لیتر بر ثانیه از آب آشامیدنی مورد نیاز مردم شرق مازندران در حال حاضر از حدود ۱۸ چاه تامین میشود و برای جبران ۲۰۰ لیتر باقیمانده اجرای این طرح در نظر گرفته شد.
وی با اشاره به طراحی ۹ مجتمع آبرسانی برای مازندران در افق ۱۴۴۰ اظهار کرد: در همه این مجتمعها برای اینکه بتوانیم زودتر از برنامه زمانبندی اجرای طرح، مشکل کمبود آب آشامیدنی استان را برطرف کنیم طرحهای اضطراری متعددی را تعریف کردیم که در دسته پروژههای اولویتدار وزارت نیرو قرار گرفت و یکی از این طرحهای اضطراری همین پروژه است.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای مازندران خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح اضطراری ۲۰۰ لیتر آب از سد انحرافی شاهبند پس از سالمسازی در تصفیهخانه از خط انتقال به مخزن نکا و سپس به شبکه نکا و بهشهر انتقال داده میشود.
میرزایی تصریح کرد: طرح اصلی تأمین آب آشامیدنی شرق مازندران در قالب مجتمع شماره ۸ طرح جامع آبرسانی به مازندران شامل آبرسانی به شهرهای نکا، بهشهر، رستمکلا، گلوگاه و مناطق محدوده این مسیر تعریف شده که با اجرای آن یکهزار و ۵۰۰ لیتر بر ثانیه آب سد گلورد برای مصرف آشامیدنی مردم شرق استان سالمسازی و وارد شبکه توزیع آب شهری و روستایی میشود.