در شرکت آب منطقه ای اصفهان برگزار شد؛
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای اصفهان، در راستای تفاهمنامه میان شرکت آب منطقهای اصفهان و انجمن آبخیزداری ایران با هدف بهرهمندی از امکانات و تواناییهای دو طرف به منظور همفکری و همکاری علمی، تحقیقاتی و فناوری در عرصههای تخصصی مورد نظر و در راستای سلسله نشستهای تخصصی بین صنعت آب و دانشگاه، دستگاههای اجرایی دیگر و NGOها نشستی با عنوان «تبیین الگوی مدیریت جامع حوضههای آبخیز کشور و ارائه موردی برای حوضه آبریز رودخانه اسکندری» برگزار شد.
رئیس انجمن آبخیزداری ایران و استاد دانشگاه یزد و همچنین جمعی از مدیران و کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان و معاون طرح و توسعه، مدیران و کارشناسان شرکت آب منطقهای اصفهان در این نشست که به میزبانی معاونت طرح و توسعه در شرکت آب منطقهای اصفهان در سالن جلسات اداره دوم شرکت برگزار شد، حضور داشتند.
در این نشست طالبی رئیس انجمن آبخیزداری ایران و استاد دانشگاه یزد ابتدا با اشاره به جایگاه ایران در حکمرانی منابع طبیعی به بررسی وضعیت منابع آب زیرزمینی، جنگلها، فرسایش آبی، سیل و خشکسالی و فرونشست زمین در دهههای اخیر در ایران با توجه به مستندات علمی موجود پرداخت و با تأکید بر نتایج ارزیابی ۲۵ پروژه آبخیزداری انجام شده در کشور به تبیین جایگاه آبخیزداری و رویکرد مدیریت جامع حوضههای آبخیز در سطح جهان و ایران اشاره کرد.
وی در ادامه افزود: با توجه به اینکه حوضه آبخیز یک سامانه بسیار پیچیده است؛ لذا کارشناسان و متخصصین این حوضه نیازمند نقشه راه برای مدیریت جامع حوضه آبخیز هستند که شامل جنبههای مختلف بیوفیزیکی، اجتماعی-سیاسی و اقتصادی بهمنظور دستیابی به اهداف بهرهبرداران در زمینه امنیت غذایی، سودآوری و کاهش خطرپذیری و با درنظر داشتن اهداف جامعه شامل کاهش فقر، رفاه نسلهای آینده و حفاظت از محیط زیست است.
طالبی در ادامه سخنرانی خود به ساختار مفهومی مدیریت جامع آبخیز و تاثیر فعالیتهای آبخیزداری در قالب عملیات سازهای، زیستی و مدیریتی و تلفیق آنها در سطح جهان و ایران با ارائه برخی از مقالات معتبر علمی اشاره کرد.
رئیس انجمن آبخیزداری ایران و استاد دانشگاه یزد با ارائه مطالعه موردی تدوین الگوی مدیریت جامع مبتنی بر شاخص سلامت آبخیز در حوضه اسکندری، زایندهرود، به تشکیل کارگروه مدیریت جامع آبخیز در وزارت کشور و فعالیتهای انجام پذیرفته در آن طی دو سال گذشته اشاره نمود.
در ادامه نشست جلسه بهصورت پرسش و پاسخ بین متخصصین منابع طبیعی و آب منطقهای و نماینده بخش دانشگاه و انجمن جناب آقای دکتر طالبی انجام پذیرفت، که همدلی و همگرایی ارزشمندی بین متخصصین این حوزهها با هدف توسعه پایدار در حوضه آبریز زایندهرود حاصل شد.
در پایان تاکید شد برای دستیابی به نقطه نظر مشترک نهایی همه دستگاههای اجرایی مرتبط، برای داشتن یک الگوی مدیریتی جامع قابل اجرا در حوضه زایندهرود، نیازمند برگزاری نشستهای بیشتر در سطح استان و شهرستانها با حضور مسئولان بالادستی و با حضور ذینفعان و ذیمدخلان خواهد بود.
گفتنی است، حوضه اسکندری یا پلاسجان از زیر حوضههای آبریز زایندهرود است.