سه‌شنبه, 6 آذر 1403
مشروح خبر :: اعتبارات سدهای مازندران 38 درصد افزایش یافت

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای مازندران:

اعتبارات سدهای مازندران 38 درصد افزایش یافت

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: در سال 1402 برای پیشرفت روند اجرایی طرح‌های مرتبط با سدهای مازندران 5 هزار و 190 میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافت که رشد 38 درصدی نسبت به سال مالی 1401 را نشان می‌دهد.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای مازندران، افراسیاب میرزایی امروز در جلسه ارائه عملکرد معاونت طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای مازندران که با حضور مدیرعامل، معاونان و مدیران واحدهای مختلف این دستگاه اجرایی برگزار شد، اظهار کرد: سال ۱۴۰۱ برای طرح‌های مرتبط با سدهای هراز، گلورد، زارم‌رود، سجادرود و البرز در مجموع ۳ هزار و ۷۷۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافته بود که این رقم در سال مالی ۱۴۰۲ به ۵ هزار و ۱۹۰ میلیارد ریال اعتبار افزایش یافت.

وی با اشاره به اجرای طرح‌های متعدد برای عبور از بحران خشکسالی در مازندران افزود: تاکنون در سال مالی ۱۴۰۲ نسبت به سال مالی ۱۴۰۱ اعتبار سد هراز از ۸۲۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۱ به یک‌هزار و ۳۷۰ میلیارد ریال، سد گلورد از ۲ هزار و ۳۳۰ میلیارد ریال به ۲ هزار و ۷۹۰ میلیارد ریال و سد زارم‌رود از ۱۳۰ میلیارد ریال به ۱۷۰ میلیارد ریال افزایش یافته است؛ برای سد سجادرود نیز ۴۰۰ میلیارد ریال و برای طرح‌های مرتبط با سد البرز هم ۴۶۰ میلیارد ریال ابلاغ شده است.

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: تلاش می‌کنیم برای سد هراز با تعریف طرح بسته هراز که شامل سد و شبکه می‌شود در قالب فاینانس چین اعتبارات مورد نیاز را تامین مالی کنیم.

میرزایی گفت: اقداماتی که پارسال همکاران ما در معاونت طرح و توسعه انجام داده بودند و منجر به کاهش خسارات ناشی از خشکسالی شد، حاصل ایجاد یک فضای همدلی و همراهانه بود.

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: طرح‌های متعدد مرتبط با آب در استان مازندران با سرعت قابل ملاحظه‌ای در حال اجراست و تلاش می‌شود که از منابع اعتباری مختلف و همچنین تعامل با پیمانکاران روند اجرایی هیچ کدام از طرح‌ها متوقف نشود.

میرزایی با بیان این‌که مجموع اعتبارات مرتبط با معاونت طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای مازندران در سال 1402 حدود 15 هزار و 550 میلیارد ریال بود، خاطرنشان کرد: مجموع بدهی صنعت آب کشور حدود 18 هزار و 500 میلیارد تومان است که یک‌هزار و 780 میلیارد تومان از این رقم یعنی نزدیک به 10 درصد کل بدهی طرح‌های صنعت آب کشور مربوط به طرح‌های شرکت آب منطقه‌ای مازندران است. این رقم نشان می‌دهد که معاونت طرح و توسعه با وجود همه کاستی‌های اعتباری در حال اجرای طرح‌های عمرانی مرتبط با آب است.

وی افزود: خوشبختانه پارسال توانستیم حدود 80 درصد مواردی که مقام عالی وزارت در زمینه مقابله با خشکسالی بر آن تاکید داشتند را اجرا کنیم و بخش انجام نشده نیز ناشی از برخی چالش‌های اداری، بین دستگاهی و اعتباری بود که تلاش‌ها برای گره‌گشایی از آن‌ها ادامه دارد.

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای مازندران اظهار کرد: در برنامه‌هایی که برای سال 1403 در نظر گرفتیم یکی از اولویت‌های ما اطلاع‌رسانی و مستندسازی است تا خدمات گسترده شرکت به طور کامل به اطلاع مردم و دستگاه‌های اجرایی برسد.

تعامل بین معاونت‌ها و واحدها

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران نیز در این جلسه با بیان این‌که حجم بالای بدهی‌های مرتبط با طرح‌های این شرکت نشان می‌دهد کار زیادی انجام شد، اظهار کرد: باید برای افزایش اعتبارات از گروه معاونت طرح و توسعه بابت اقداماتی که پارسال انجام دادند و کمک کردند از آن شرایط بحرانی با کمترین خسارت عبور کنیم سپاسگزارم. نتیجه‌ای که به دست آمد حاصل همراهی و همدلی همه همکاران است که امیدواریم در سال جدید نیز بیشتر از گذشته مشاهده شود.

حیدر داوودیان با بیان این‌که تا زمانی که همه واحدها تعامل نداشته باشند رسیدن به خروجی مناسب ممکن نیست، افزود: شاید در سال‌های گذشته این همدلی و همراهی در بخش کشاورزی بین معاونت‌ها کمتر دیده می‌شد. اما پارسال همکاران در معاونت طرح و توسعه با کمک همکاران در واحد بهره‌برداری فرآیند خوبی را شکل دادند و نتایج مناسبی هم به دست آمد.

وی با اشاره به در پیش بودن دومین سفر رئیس‌جمهور به مازندران تصریح کرد: اسفند 1400 و در سفر رئیس‌جمهور برخی طرح‌ها جزو تعهدات شرکت قرار گرفت. باید آمادگی داشته باشیم تا با توجه به در پیش بودن سفر دوم آخرین وضعیت طرح‌های شرکت را مورد بررسی قرار دهیم و به جمع‌بندی مناسبی برسیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران قانون مولدسازی را راهکاری مناسب برای تأمین اعتبار طرح‌های زیرساختی عنوان کرد و گفت: مولدسازی باید در این شرکت برای تأمین اعتبارات مورد نیاز تکمیل طرح‌ها جدی گرفته شود. به ویژه برای سد هراز باید به سمت استفاده از قانون مولدسازی برویم. زیرا با اعتبارات عمومی امکان تامین اعتبار مورد نیاز ساخت این سد وجود ندارد.

در این جلسه علاوه بر مدیرعامل و معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای مازندران، مدیران واحدهای تابعه نیز به ارائه گزارش عملکرد مجموعه تحت مدیریت‌شان در سال 1402 پرداختند و سایر معاونان و مدیران نیز دیدگاه‌های خود درباره آمارها و نکات مطرح شده را بیان کردند.

کد خبر: 73344
  تاریخ خبر : 1403/02/05
  آخرین به‌روزرسانی : 1403/02/05
 مدیر روابط عمومی
 93