به همت شرکت آب منطقهای اصفهان برگزار شد؛
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای اصفهان مدیرعامل شرکت، در آیین اختتامیه دومین جشنواره مطبوعاتی قاصد آب اظهار داشت: با توجه به نقشی که رسانهها در مدیریت افکار عمومی و به ویژه مباحث آب دارند، از تلاش آنان در مسائل مربوط به آب، فرونشست زمین، تعادل بخشی، مدیریت یکپارچه زاینده رود، آب و پساب و آب شرب استقبال میکنیم.
حسن ساسانی با بیان اینکه رسانهها مدیریت کننده افکار عمومی جامعه هستند، خاطرنشان کرد: اگر مباحث آب شفاف نباشد میتواند ما را به انحراف بکشاند و از این رو تلاش شما خبرنگاران سبب میشود که بتوانیم تمامی ذینفعان حوضه از جمله کشاورزی، صنعت و شرب را که طبق قوانین دولت دارای حقابه و سهمآبه هستند با منابع آبی موجود تأمین کنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان تصریح کرد: حوضه آبریز زایندهرود بسیار پر چالش بوده و ناترازی بین منابع مصارف کاهش آبهای زیرزمینی و فرونشست در این حوزه مطرح است.
ساسانی افزود: اکنون که در سال آبی دوره بارشها تقریباً رو به اتمام است میزان بارش در ایستگاه شاخص حوضه زاینده رود (چلگرد) از ابتدای مهر ۱۴۰۲ تاکنون، یکهزار و ۲۰ میلیمتر بوده است در حالی که مدت مشابه سال گذشته یکهزار و ۳۹۰ میلیمتر بود و امروز ذخیره سد مخزنی زایندهرود به ۳۸۳ میلیون مترمکعب رسید.
وی با اشاره به اینکه در سال آبی کنونی یک نوبت در آبان و یک نوبت در ابتدای فروردین ماه برای کشاورزی اصفهان آب توزیع شد، خاطرنشان کرد: خروجی سد زاینده رود از روز گذشته برای توزیع سومین نوبت آب برای کشاورزی شرق اصفهان افزایش یافته است و تا امشب قطعاً آب به سطح شهر اصفهان خواهد رسید.
در این دوره جشنواره قاصد آب ۲۰۱ اثر در قالب هفت سرمقاله و یادداشت، خبر، گزارش، مصاحبه، تیتر، کاریکاتور و هفت اینفوگرافی به دبیرخانه ارسال و داوری شد که ۲۱ اثر حائز رتبه شدند.
کمک به افزایش کمی و کیفی آثار منتشر شده در رسانهها به ویژه آب و آشنایی هرچه بیشتر روزنامه نگاران با صنعت آب و آبفا و نیز شناسایی استعدادها و ظرفیتهای کشور و به خصوص استان اصفهان در عرصه رسانه از اهداف جشنواره مطبوعاتی قاصد آب است.
محورهای بخش اصلی دومین جشنواره «قاصد آب»، احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی، تغییر اقلیم، فرونشست، مدیریت یکپارچه حوضه زاینده رود، مدیریت مصرف آب در کشاورزی، صنعت و نقش آب و پساب در محیط زیست، طرح ملی جهاد آبرسانی در روستاهای استان اصفهان، فرهنگ سازی رفتار در مدیریت مصرف آب شرب، تصفیه خانههای آب و فاضلاب استان اصفهان، توزیع عادلانه آب، آب خاکستری، بازچرخانی آب، سازگاری با کم آبی، ارزش آب، سواد آبی و مسئولیت اجتماعی رسانهها در مساله آب بود.
همچنین در «پویش شهروند مروج» شهروندان، در بخش جانبی این دوره از جشنواره آثاری با موضوع رفتارهای نادرست دیگران در مصرف نظیر شستشوی معابر، نشت کولر، آبیاری فضای سبز، شستشوی خودرو، شستشوی فرش با آب شهری و از همه مهمتر انشعاب غیر مجاز و نصب پمپ مستقیم بر روی شبکه، فیلمهای ۶۰ ثانیهای خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند.
«پویش حافظ آب» نیز از دیگر بخشهای جانبی این دوره از جشنواره بود که آثار با موضوعات حفاظت منابع آب سطحی، آب زیرزمینی و کیفیت منابع آب در قالب فیلمهای ۶۰ ثانیهای به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
اسامی برگزیدگان به شرح زیر است:
مصاحبه
رتبه اول: لیلا مقیمی
رتبه دوم: مینا عباسپور
رتبه سوم: مریم زنده دل
خبر
رتبه اول: علیرضا حکیمیان
رتبه دوم: مرضیه علی عسگری
رتبه سوم: محمد رضا رضایی
سرمقاله و یادداشت
رتبه اول: مهران موسوی خوانساری
رتبه دوم: فاطمه کاویانی
رتبه سوم: پریا پارسادوست
گزارش
رتبه اول: دریا قدرتی پور
رتبه دوم: ندا سپاهی
رتبه سوم: محمد رضا کلاهدوزان
تیتر
رتبه اول: مهران موسوی خوانساری
رتبه دوم: عاطفه علیان
رتبه سوم: سید مهدی رضوی
کاریکاتور
رتبه اول: منصوره دهقانی
رتبه دوم: رویا جم
رتبه سوم: محمد علی رجبی
اینفوگرافی
رتبه اول: پژواک بهرامی
رتبه دوم: مهدی رضوی
رتبه سوم: محمد جواد پردخته
بخش جنبی حافظان منابع آب
رتبه اول: ریحانه قاسمی
رتبه دوم: علی دهقانی
رتبه سوم: محمود رضایی
بخش جنبی شهروند مروج
رتبه اول: فاطمه دهقانی
رتبه دوم: سونیا شجاعی
رتبه سوم: مجتبی مرتضوی